Annons

Coronafall i Leksand

Publicerad 27 oktober 2020 • Uppdaterad 25 november 2021
Leksand har drabbats av ett positivt coronafall, men kvällens SHL-match mot HV71 spelas som planerat. Arkivbild.
Leksand har drabbats av ett positivt coronafall, men kvällens SHL-match mot HV71 spelas som planerat. Arkivbild.Foto: Per Bäckström/TT

Leksand har som fjärde SHL-lag drabbats av coronaviruset. Klubben skriver på sin webbplats att herrlaget drabbats av sitt första konstaterade fall av covid-19, men att kvällens match mot HV71 kommer att spelas som planerat.

"Vi kan konstatera att vi har vårt första positiva covid-19-fall i SHL-laget, och spelaren i fråga är isolerad. Enligt de rekommendationer som i dag finns i SHL kommer kvällens match mot HV71 att spelas som planerat. Detta är båda lagens medicinska team helt överens om", säger Leksands lagläkare Enrico Mansfeld.

Linköping, Djurgården och Skellefteå har under den senaste veckan drabbats av positiva coronafall. Både Linköping, där läget är värst med 24 smittade, och Djurgården har fått flera matcher uppskjutna.

TT
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons