Annons

"Älska mig" kan vinna brittiskt pris

Publicerad 10 november 2020 • Uppdaterad 25 november 2021
Sverrir Gudnasson och Josephine Bornebusch i "Älska mig". Pressbild.
Sverrir Gudnasson och Josephine Bornebusch i "Älska mig". Pressbild.Foto: Viaplay

Viaplays succéserie "Älska mig" är nominerad till det det brittiska branschpriset C21 International Drama Awards. Serien, som är skapad av Josephine Bornebusch, är nominerad i kategorin bästa dramakomedi som enda icke engelskspråkiga serie.

"Det är en sån ära att vara nominerad till dessa priser. När jag kollar på de andra serierna som är med i tävlan känns det helt otroligt", säger Bornebusch i ett pressmeddelande.

Annons

Bornebusch är även nominerad i kategorin bästa skådespelare för sin roll i serien.

Ytterligare två svenska produktioner är nominerade: "Partisan" och "Kalifat". Båda kan vinna i kategorin bästa icke engelskspråkiga drama.

C21 Drama Awards ägde rum för första gången 2014 och evenemanget samlar en stor del av den internationella tv-dramabranschen. Svenska serier som tidigare har prisats på galan är exempelvis "Midnattsol", "Fallet" och "Bron".

TT
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons