Annons

Elitidrott i Frankrike trots lockdown

Publicerad 29 oktober 2020 • Uppdaterad 25 november 2021
Fotbollen i franska ligan kan fortsätta, trots nya restriktioner. Arkivbild.
Fotbollen i franska ligan kan fortsätta, trots nya restriktioner. Arkivbild.Foto: Guillaume Horcajuelo/AP/TT

Den ökade smittspridningen och höga dödstal gör att en ny lockdown väntar i Frankrike. Men elitidrott kommer fortfarande att kunna bedrivas i landet.

– De kommande veckorna blir tuffa både ekonomiskt och mänskligt. Därför vill jag bekräfta för er att det är klart att sport som utövas som ett yrke kommer att fortsätta, sade idrottsministern Roxana Maracineanu.

Annons

President Emmanuel Macron har tidigare i veckan meddelat att nedstängningen i Frankrike träder i kraft på fredag och gäller till den 1 december, vilket innebär att man måste stanna hemma med undantag för att handla nödvändiga livsmedel, få vård eller utnyttja en timme per dag för att träna.

Elitidrottare kommer att ha rätt att träna och sedan också tävla, eftersom arbetsrelaterade resor är tillåtna, säger idrottsminister Maracineanu.

På det franska idrottsprogrammet framöver står förutom ligafotboll också en rugbylandskamp mot Irland i helgen och tennisturneringen Paris Masters, som väntas starta på måndag.

TT
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons