Annons

AI-kamera följde flintskallig i stället för bollen

Publicerad 30 oktober 2020 • Uppdaterad 25 november 2021
AI-kameran som skulle filma en match i skotska andradivisionen misstog den assisterande domarens hårlösa huvud för att vara bollen, och följde domaren i stället för bollen hela matchen. Arkivbild.
AI-kameran som skulle filma en match i skotska andradivisionen misstog den assisterande domarens hårlösa huvud för att vara bollen, och följde domaren i stället för bollen hela matchen. Arkivbild.Foto: Fredrik Sandberg/TT

Skotska andradivisionen har börjat experimentera med AI-kameror för att utan kameraman filma matcherna. Kameran är inställd på att alltid filma bollen, och följer den under matcherna.

I matchen mellan Inverness och Ayr United skedde dock ett komiskt missförstånd. En av matchens assisterande domare, en vit man med en kal hjässa, misstogs av kameran för att vara bollen. I stället för att följa bollens riktning följde AI-kameran domarens huvud hela matchen.

Inverness kommentator bad om ursäkt för systemfelet under sändningen. Lagets anfallare Nikola Todorov gjorde matchens enda mål – och tv-tittarna kunde se målet högst upp i högra hörnet. Kameran var fokuserad på den assisterande domarens löpning.

TT
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons