Bales nick avgjorde för Tottenham

Det var ett tag sedan sist, men nu gör Gareth Bale mål för Tottenham igen. Sju och ett halvt år efter den senaste fullträffen för "Spurs" blev Bale matchhjälte när han nickade in 2–1 hemma mot Brighton.
Publicerad 1 november 2020 • Uppdaterad 25 november 2021
Gareth Bale gjorde sitt första mål efter återkomsten till Tottenham. Arkivbild.
Gareth Bale gjorde sitt första mål efter återkomsten till Tottenham. Arkivbild.Foto: Adam Davy/AP/TT

Sergio Reguilón slog inlägget, Gareth Bale mötte med pannan och skallade in segermålet i den 73:e minuten hemma i norra London. Då hade walesaren, som inledde matchen på bänken, bara varit på planen i tre minuter.

– Lite lättnad och mycket glädje. Ur ett personligt perspektiv kändes det fantastiskt, men jag är ännu mer glad att det var segermålet och att vi fick tre poäng, säger Bale i en intervju publicerad på Tottenhams Twitterkonto.

Målet var förlösande för Tottenham, som hade tagit ledningen på straff genom Harry Kane innan Tariq Lamptey utjämnade för Brighton, efter en omdebatterad situation där "Spurs" ville ha frispark för en tackling på Pierre-Emile Højbjerg.

Det var också ett mål som påminde om svunna tider. Gareth Bale öste in mål för Tottenham innan han 2013 lämnade för Real Madrid som betalade runt en miljard kronor vid övergången. Där ingår han inte längre i tränare Zinedine Zidanes planer och tidigare i höst lånades han ut till Tottenham, som samtidigt köpte Reguilón från spanjorerna.

Bale var skadad när han återvände till Tottenham och hade inför mötet med Brighton bara gjort ett kortare inhopp i Premier League, samt två ungefär timslånga insatser i Europa League.

Tack vare segermålet är Tottenham ny tvåa i tabellen, två poäng bakom Liverpool efter sju matcher.