Sport

14 lag i damallsvenskan?

Damallsvenskan kan utökas till 14 lag 2022. På bilden Ebba Wieder och Frida Skogman i matchen mellan Vittsjö och Örebro.
Foto: Stefan Sandström
Sport
FOTBOLL Det bästa på länge – men samtidigt riktigt korkat.
Så reagerar Vittsjö GIK:s tränare Thomas Mårtensson på förslaget att utöka damallsvenskan till 14 lag 2022 – men inte stänga serien.

En utökning av damallsvenskan i fotboll till 14 lag, från nuvarande tolv, har diskuterats länge. Nu finns det ett färdigt förslag som det kommer att röstas om på Svenska Fotbollförbundets representantskapsmöte fredagen den 27 november.

Om förslaget går igenom kommer tre lag att flyttas upp från elitettan 2021 samtidigt som ett lag åker ur damallsvenskan.

Redan prenumerant?
1 kr första månaden
Alla Premiumartiklar för 1 kr första månaden, därefter dras 99 kr per månad. Bindningstiden är aldrig mer än en månad. Säg upp när du vill.
Ingår i Norra Skåne Premium
  • NorraSkåne.se - Alla artiklar på NorraSkåne.se
  • Norra Skåne-kortet - Förmånliga erbjudanden varje månad
  • Nyhetsbrev - Senaste nytt direkt i din meljkorg

Sport

Norska stjärnorna avstår världscuptävlingar

Johannes Hoesflot Klæbo tar en paus från världscupen.
Foto: Emmi Korhonen/Lehtikuva/TT
Sport
Sport Norska skidstjärnorna Johannes Høsflot Klæbo och Emil Iversen kommer inte att tävla mer i världscupen i år.
Den sistnämnde kommer heller inte att köra Tour de Ski.
"Jag känner att skidor och tävlingar inte är viktigt jämfört med pandemin som nu härjar i världen", säger Klæbo.

Klæbo vann minitouren som utgjorde världscuppremiären i Ruka det gångna veckoslutet, men frågan är när han står på ett par skidor i världscupen igen. Efter att ha återvänt hem till Trondheim meddelade den 24-årige norrmannen att han inte tänker tävla mer internationellt under 2020.

"Jag har funderat på det här en stund. De började i samband med världscupavslutningen förra säsongen. Osäkerheten blev förstärkt ytterligare under vistelsen i Ruka. Det kändes tryggare inför resan än som situationen sedan blev i Finland", säger han i ett pressmeddelande.

"Alla måste göra sitt – och vad de menar är rätt. Det här är viktigt och riktigt att göra för mig".

Även Klæbos landslagskamrat Emil Iversen avstår resterande världscuptävlingar i år, enligt NRK. 29-åringen, som var trea bakom Klæbo i Rukas minitour, har också bestämt sig för att inte köra Tour de Ski.

– Jag ställer mig bakom det Johannes säger och kan bekräfta att jag inte heller ska köra något mer lopp före jul. Jag står även över Tour de Ski, säger Iversen till den norska tv-kanalen.

Smittad rörde sig fritt

Johannes Høsflot Klæbo tävlar troligen på 15 kilometer i ett nationellt lopp i Lillehammer till helgen, skriver nyhetsbyrån NTB. Men han skippar sedan tävlingarna i Davos och Dresden helgerna före jul. Som tidigast är han tillbaka i världscupen när Tour de Ski inleds på nyårsdagen.

Redan under söndagen uttryckte Klæbo sin oro. Bland annat efter att en ryss som tävlar i nordisk kombination rört sig fritt i området i Ruka. Två dagar senare visade det sig att han testat positivt för covid-19, enligt NRK.

Dessutom sattes både Tjeckien och Ungerns landslag i backhoppning i karantän efter att det visat sig att åkare testat positivt.

Även Weng har avbrutit

Även Klæbos landslagskollega Heidi Weng har avbrutit världscupen delvis på grund av rädsla för coronaviruset. I helgen sade den norska landslagstränaren Ole Morten Iversen att situationen har påverkat henne alltför negativt.

– Hon har varit ärlig med att detta har tagit för mycket på hennes krafter och det har jag respekt för. Det första dygnet i Finland i isolering gjorde inte saken bättre.

Sport

Nya planen kan rädda Sveriges OS-uppladdning

Caroline Seger under en av landslagets träningar i Göteborg dagarna inför EM-kvalet mot Slovakien.
Foto: Björn Larsson Rosvall/TT
Sport
Sport Det snackas om en ny landslagsturnering i England i slutet av februari. För de svenska fotbollsdamerna skulle det kunna vara ett perfekt alternativ till inställda Algarve Cup.
– En sådan turnering med de allra bästa är något som man verkligen skulle uppskatta att spela, för då får vi väldigt bra motstånd inför OS, säger Sveriges lagkapten Caroline Seger.

Tisdagens bortamatch mot Slovakien avslutar både EM-kvalet och fotbollsåret 2020 för svensk del. Därefter är landskampsschemat helt tomt fram till OS i Tokyo i sommar.

Planen är att få till åtminstone sju landskamper under första halvan av 2021, inför OS, men efter att klassiska Algarve Cup i Portugal ställts in är mycket ovisst.

– Inget är bestämt ännu. Men vi tänker oss tre landskamper i februari, och sedan två i april och två i juni. Det är det vi har i vår plan. Men det beror lite på hur världen ser ut också, säger Sveriges landslagschef Marika Domanski Lyfors.

Ersätter Shebelieves?

Med tanke på coronapandemin är det troligt att Sverige håller sig i Europa under våren. Därför borde de senaste uppgifterna om en ny landslagsturnering, under samma landslagsfönster som Algarve Cup var planerat till, vara av svenskt intresse.

Enligt The Athletic har det engelska fotbollsförbundet planer på att anordna en fyrnationsturnering just då. Skälet är att VM-fyran England behöver fylla luckan efter Shebelieves Cup i USA, som man brukar ställa upp i men där man nu tackat nej på grund av pandemin. Ingenting är officiellt bekräftat, och tidningen kan inte säga vilka länder som är aktuella, men världsfemman Sverige skulle kunna vara en tänkbar kandidat.

Öppen för något nytt

Inte Caroline Seger, 208 A-landskamper, emot.

– Jag har spelat Algarve i 15 års tid, så det är inga problem för mig att byta till en annan turnering. Men det är jättesvårt att veta när allt verkar väldigt löst. Men såklart, en sådan turnering med de allra bästa är något som man verkligen skulle uppskatta att spela, för då får vi väldigt bra motstånd inför ett förhoppningsvis stundande OS, säger Sveriges lagkapten under måndagens digitala presskonferens från Slovakien.

Förbundskapten Peter Gerhardsson känner till uppgifterna från England, men säger sig inte veta mer än att något verkar vara på gång.

– Exakt vilka lag eller i vilken omfattning, det vet jag inte. Det finns andra som tittar på det. Men det är självklart viktigt att få bra matcher för att förbereda oss inför OS. Och gärna mot riktigt kvalificerat motstånd, för det är det vi kommer att möta i OS, säger Gerhardsson.

Bra med tävlingsnerv

Marika Domanski Lyfors säger att landslaget tittar på flera olika alternativ för februarifönstret, utan att gå in på detaljer. Men hon medger att det finns en hel del fördelar med att hitta ett turneringsupplägg likt det i Algarve Cup.

– Att kunna spela tre matcher i det fönstret, och slippa resa så mycket, skulle vara ganska bra. Så det är såklart intressant. Och det är alltid intressant när det blir lite mer tävlingsnerv i matcherna. I Algarve Cup har vi känt just att det finns en nerv, så att det blir så tävlingslikt som möjligt. Men det viktigaste är att hitta motstånd som passar oss, säger Domanski Lyfors.

Vädermässigt blir det såklart något helt annat att i februari spela matcher på de brittiska öarna jämfört med att hålla till på den portugisiska sydkusten.

Om det blir aktuellt för Sverige med en turnering i England har Caroline Seger därför ett önskemål:

– Hoppas att det kommer en tidig vår till England, säger Seger.

Lasse Mannheimer/TT

Sport

Efter anmälningen – Cavani ber om ursäkt

Edinson Cavani anmäldes till FA efter en kommentar på Instagram. Arkivbild.
Foto: Clive Brunskill/AP/TT
Sport
Sport Manchester Uniteds Edinson Cavani har anmälts till FA efter en kommentar i sociala medier. Nu uttalar sig Cavani själv.
"Det sista jag ville var att förolämpa någon", säger han.

Edinson Cavani blev stor matchhjälte i Uniteds seger mot Southampton under söndagen. Efter matchen publicerade han ett inlägg på Instagram. I ett svar på en kommentar till inlägget skrev Cavani "Gracias negrito". Ett uttryck som kan upplevas mycket förolämpande. Inlägget är nu borttaget.

Kommentaren har gjort att Manchester United-anfallaren har anmälts till det engelska fotbollsförbundet, FA. Han riskerar minst tre matchers avstängning om FA kommer fram till att kommentaren var rasistisk.

"Min kommentar var menad som en kärleksfull hälsning till en vän för att tacka honom för hans gratulation", säger Edinson Cavani i ett uttalande på klubbens hemsida.

"Det sista jag ville var att förolämpa någon. Jag motsätter mig rasism totalt. Jag tog bort inlägget så snart jag förstod att det kunde uppfattas på ett annat sätt. Jag vill uppriktigt be om ursäkt".

Klubben skriver att de är övertygade om att det inte fanns något ont uppsåt bakom kommentaren.

"Edinson har bett om ursäkt för om någon tagit illa upp. Manchester United och alla våra spelare jobbar hängivet för att motverka rasism."

2011 dömdes Luis Suarez, då i Liverpool, till åtta matchers avstängning för att han använt samma fras mot Patrice Evra, som då spelade i United.

Sport

Så avgörs EM-kvalet – vilka kan gå vidare?

EM-drömmen lever i allra högsta grad för Kristianstadsspelaren Eveliina Summanen, till höger. Hennes Finland toppar grupp E inför EM-kvalavgörandet. Arkivbild.
Foto: Pär Bäckström/TT
Sport
Sport Sju länder är klara för fotbolls-EM 2022. Det finns ytterligare nio platser att slåss om.
Så här är läget i alla grupper inför slutspurten av EM-kvalet.

Värdlandet England är per automatik kvalificerat till EM 2022. Dessutom har sex länder säkrat var sin gruppseger i det pågående kvalet, och på så sätt lagt vantarna på en biljett till fotbollsmästerskapet: Nederländerna, Tyskland, Danmark, Norge, Frankrike och Sverige.

Tre av de återstående nio platserna går till länderna som vinner grupp D, E respektive H och lika många går till de tre bästa grupptvåorna. Övriga sex tvåor gör sedan upp i playoff i april nästa år, om de tre kvarvarande EM-platserna.

Icke EM-klara länder som kommer att bli som sämst grupptvåa: Belgien, Island, Italien, Ryssland, Schweiz, Spanien Österrike.

Övriga länder som fortfarande kan nå EM: Belarus, Finland, Irland, Nordirland, Polen, Portugal, Skottland, Tjeckien, Ukraina, Wales.

Läget kvalgrupp för kvalgrupp:

Nederländerna är klar gruppsegrare efter nio raka segrar, och Ryssland har säkrat andraplatsen. För ryskorna gäller det nu att vinna borta mot Turkiet på tisdag för att förhoppningsvis bli en av tvåorna som går direkt till EM.

Danmark är klart för EM, men gruppsegern är faktiskt ändå inte säkrad. Danskorna kan bli av med förstaplatsen vid förlust med minst tre mål – alternativt 0–2 eller 1–3 – hemma mot Italien på tisdag. Då måste dock Italien, som redan har säkrat åtminstone playoff, även vinna sin uppskjutna match hemma mot Israel (speldatum ännu inte spikat). Att Danmark ändå säkrat EM-platsen beror på att man som sämst blir en av de bästa grupptvåorna.

Norge har vunnit alla sina matcher och är EM-klart. I torsdags skulle norskorna ha mött Färöarna, men eftersom EM-biljetten redan var säkrad, samtidigt som färingarna är helt utan chans, ställdes matchen in helt.

Andraplatsen står i första hand mellan Nordirland och Wales, som ligger på samma poäng inför sista omgången. Det är klar fördel Nordirland, som ligger före tack vare fler gjorda bortamål i inbördes möten, och som dessutom tar sig an jumbon Färöarna hemma på tisdag. Wales spelar samtidigt hemma mot Belarus, som också har en teoretisk chans att bli tvåa.

Grupptvåan härifrån får hur som helst rikta in sig på playoffspel.

Spanien vinner gruppen vid minst oavgjort hemma mot Polen på tisdag. Men även en förlust kan räcka då spanjorskorna också har en av coronapandemin uppskjuten bortamatch mot jumbon Azerbajdzjan kvar.

Polen är just nu tvåa, en poäng före Tjeckien. Men tjeckiskorna tar andraplatsen om de tar fler poäng i sin hemmamatch mot Moldavien än vad Polen gör mot Spanien. För att ha chans att bli en av tre direktkvalificerade tvåor måste Tjeckien dock vinna mot Moldavien.

Här är mycket ovisst på grund av flera uppskjutna matcher till följd av pandemin, men tre länder gör upp om det. Med tre omgångar kvar toppar Finland gruppen med 13 poäng, lika många som Portugal. Skottland ligger trea, fyra poäng bakom. Skottland inledde med tre raka vinster men har nu två tunga 0–1-förluster, mot Finland i oktober och mot Portugal häromdagen, bakom sig.

Skottland–Finland på tisdag blir en nyckelmatch, men två av de framflyttade matcherna – Skottland–Portugal och Finland–Portugal – lär också bli avgörande. Portugal möter Albanien hemma på tisdag.

Sverige fixade EM-biljetten genom segern mot Island senast. Island är klar grupptvåa efter 3–1 borta mot Slovakien i torsdags, och en seger borta mot Ungern på tisdag skulle ge isländskorna stora möjligheter till att bli en av tre grupptvåor som går direkt till EM.

Frankrike blev EM-klart genom 3–0-segern hemma mot Österrike i fredags. Österrike har redan säkrat andraplatsen, och hoppas kunna gå direkt till EM som en av de bästa grupptvåorna. Då krävs antagligen seger hemma mot Serbien på tisdag.

Det vankas ren gruppfinal mellan ettan Schweiz och tvåan Belgien på tisdag. Hemmalaget Belgien är en poäng bakom i tabellen och behöver en seger för att ta förstaplatsen. Men även grupptvåan kommer kunna ligga bra till för att gå direkt till EM.

Tyskland har sju segrar av sju möjliga och är klart för EM. Irland ligger tvåa, men bara en poäng före Ukraina, och möter dessutom Tyskland på hemmaplan på tisdag. Ukraina tar samtidigt emot Montenegro, med sju raka förluster i kvalet, och behöver bara ta fler poäng än Irland för att bli tvåa.

Lasse Mannheimer/TT

Sport

LFC och Örebro värvar – veteran kvar i Umeå

Wilma Öhman, i mitten, här i Umeåtröjan. Arkivbild.
Foto: Jens Ökvist/TT
Sport
Sport Två damallsvenska klubbar presenterade nya värvningar under måndagen. Samtidigt förlänger Umeå, som åkte ur serien, med tidigare landslagsstjärnan Lisa Dahlkvist.

Årets damallsvenska tabellfyra Linköping värvar F19-landslagsspelaren My Cato, som skrivit på för klubben till och med säsongen 2023.

"Det kändes rätt för mig att skriva på för Linköping då jag är övertygad om att det kommer vara rätt miljö för mig att fortsätta utvecklas i", säger My Cato, som den gångna säsongen spelade i Kvarnsveden i elitettan.

Även Kif Örebro förstärker sin trupp och har skrivit ett två år långt kontrakt med Wilma Öhman. 21-årige Öhman kommer senast från Umeå som åkte ur damallsvenskan i år. Hon har också erfarenhet från spel U17-, U19- samt U23-landslaget.

"Det blir ett ganska stort steg för mig med ny stad och nytt lag, men min ambition är att spela i damallsvenskan och då blev beslutet att göra den här flytten självklar.", säger Wilma Öhman.

Elitettanlaget Umeå förlorar Öhman men en annan viktig spelare stannar. Mittfältsveteranen och den tidigare landslagsstjärnan Lisa Dahlkvist har skrivit på för ytterligare ett år i klubben.

"Det känns inspirerande att fortsätta utveckla UIK utifrån det spel vi visade upp under den gångna säsongen. Jag hoppas fortsättningsvis vara en viktig del i UIK och bidra med min erfarenhet", säger 33-åringen i ett uttalande.

ANNONS

Detta är en sponsrad artikel och inte skriven av tidningens journalister.

Minifinder.se

Ökade våldsbrott i Skåne - vad säger brottsstatistiken?

Minifinder Nano GPS personlarm - telefon och larm i ett!
Minifinder.se I hela Sverige så har våldsbrotten ökat markant de senaste åren och det är egentligen inte förrän efter ett par år man kan se trenderna.

Statistiken över brott kan dock variera lite från år till år, men när man ser över statistiken med ett par års överblick så har brotten stigit sakta men säkert. I Skåne kan vi också tydligt se den här trenden.

En orsak till ökningen tros också vara benägenheten till att anmäla brott. Däremot så har inte vården märkt av trenden när det kommer till behandling av offer som blivit utsatt för våldsbrott och i de regionerna kan man inte se några tecken alls på ökad utsatthet när det kommer till misshandel. Det betyder med andra ord att anmälningsbenägenheten har ökat. Att ökningen inte märks av inom vården tros bero till största del på att fler anmäler och att det inte är någon högre andel av misshandelsfallen som anmäls som är av det grövre slaget.

Skåne ligger 3:a på listan över anmälda våldsbrott i Sverige

Södermanlands län och Stockholms län ligger lite högre än vad Skåne gör när det kommer till anmälda våldsbrott per invånare. Att det ser ut på detta viset beror till stor del på att det är i dessa län som vi hittar Sverige tre största städer.

Statistiken säger dock att det dör mindre människor i våldsbrott och går i linje med vad sjukvården menar på, Detta innebär med andra ord att även om våldsbrotten har ökat, så har inte de fallen av grövre misshandel ökat och inte heller har ett högre antal dött till sviterna från våldsbrott. Det finns flera faktorer som tros spela in till varför vi kan se en ökning av våldsbrott i Sverige.

Detta kan du göra för att känna dig mer trygg:

– Om du har barn så är det bra om du låter barnet ha en telefon att ringa med och som du kan nå dem via. Du kan också använda en GPS Tracker, dessa gör att du alltid kan se var ditt barn befinner sig. Detta ger trygghet och säkerhet till barn och föräldrar.

– Ett överfallslarm är bra att ha i fickan på sin jacka (man ska absolut inte vara rädd i onödan, men de är otroligt effektiva eftersom att de hörs väldigt högt).

- Håll dig lugn! Även om våldsbrott ökar statistiskt sett så ökar inte dödsfall eller personskador, vilket betyder att våldsbrott har ofta någon bakomliggande orsak och är ofta relaterade till dispyter mellan kriminella.

– Många gånger sker våldsbrott i nära relationer där det kan vara svårt att ta sig bort. Om du befinner dig i en situation där du blir misshandlad i hemmet, så prata med någon och sök dig till hjälp. Det kan vara svårt att berätta om, men det finns alltid professionella människor du kan vända dig till för att få råd, stöd och hjälp att bli fri din situation Om du är utsatt för våld i nära relation så kan du kontakta Malmös kriscentrum.

- Ha alltid med dig din telefon ifall du skulle råka illa ut på något sätt, så att du alltid kan ringa och be om hjälp eller för att bara prata med någon som kan lugna dig om du är orolig.

Om du är med om ett våldsbrott, oavsett om det är en av familjens medlemmar som skadar dig eller om du blir illa behandlad av någon du inte känner sedan tidigare så är det viktigt att anmäla. Genom att anmäla vad du blivit utsatt för så står du automatiskt upp för alla andra som också blivit utsatta för våldsbrott.

Sport

Löw får fortsätta trots 0–6-förnedringen

Joachim Löw får fortsätta som Tysklands förbundskapten. Arkivbild.
Foto: Jon Olav Nesvold
Sport
Sport

Tysklands Nations League-avslutning borta mot Spanien för två veckor sedan slutade hela 0–6 – och innebar dessutom ett missat slutspel.

Efteråt följde kritiska röster om förbundskapten Joachim Löw var rätt person att ha ansvar för fotbollslandslaget.

Men på förbundskansliet har 60-åringen fortsatt stort förtroende, och i ett uttalande meddelade Tysklands fotbollsförbund att Löw kommer vara den som leder landslaget under sommarens EM-slutspel.

Joachim Löw har varit förbundskapten sedan 2006 och har bland annat fört Tyskland till VM-guld i Brasilien 2014.

Anders Wallin/TT

Sport

Nya frågetecken för Rosengårds CL-resa

Rosengårds sportchef Therese Sjögran. Arkivbild.
Foto: Erik Simander/TT
Sport
Sport Rosengård ska spela sin Champions League-match i Georgien.
Nu är bara frågan hur laget ska ta sig dit och hur man ska hinna ta ett coronatest.
– Det är mycket som är uppslängt i luften just nu, säger sportchefen Therese Sjögran.

När Rosengård lottades mot georgiska Lantjchuti i åttondelsfinalen av Champions League var det oklart om Malmöklubben skulle kunna spela på bortaplan på grund av UD:s reserestriktioner.

Nu är det klart att fotbollsmatchen blir av den 9 december i huvudstaden Tbilisi. Eftersom laget ska resa dit för att utföra sitt arbete ska resan räknas som nödvändig.

– Alla måste uppvisa ett negativt coronatest och sedan kommer vi att få en inbjudan från Georgien. Då ska det vara grönt ljus, säger sportchefen Therese Sjögran.

Frågetecken för resan

Ett av problemen just nu är dock att hinna genomföra ett PCR-test för covid-19. Europeiska fotbollsförbundet (Uefa) står för själva provtagningen och det sker via en privat aktör, men enligt Uefas reglemente får testet göras som tidigast tre dagar innan matchdag.

– Ska vi åka på måndagen (den 7 december) funkar det inte riktigt med logistiken att göra det tre dagar innan matchen. Eftersom läget är som det är i Sverige nu har de utökat svarstiden från 24 timmar till 48 timmar. Vi undersöker nu att få göra det matchdag minus fyra dagar i stället. Om vi inte får det vet jag inte hur vi ska göra, säger Sjögran.

Dessutom är det stora frågetecken för hur Rosengård ska resa till Georgien. När det var kval till herrarnas Europaturneringar i somras var det ett krav att resa chartrat och klubbarna fick ekonomisk kompensation från Uefa för detta.

– För oss är det bara en stark rekommendation, men vi får noll pengar. Det är ju jätterimligt, säger Sjögran ironiskt.

– Det är jättemärkligt. För läget är ju värre nu än under sommaren, fortsätter hon.

Slipper bussresa

Anledningen till att matchen spelas i Tbilisi i stället för i Lantjchuti, som ligger nära Svarta havet, är att lagets hemmaarena inte är godkänd för Uefa-spel.

– Det är rätt så skönt, för då slipper vi fem timmars bussresa när vi har landat i Georgien, säger Sjögran.

Å andra sidan hade hon kanske föredragit spel på neutral ort. En reguljär resa genom Europa beräknas ta 10–12 timmar.

– Vi är ju vana vid att resa, det är ju inte det. Det handlar bara om att vi ska vara säkra under tiden vi reser. Om vi ska ha två stopp under tiden vi reser i Europa – var ligger säkerheten i det?

"Står ju bara och trampar"

TT: Det måste vara svårt att hitta en resa reguljärt till Georgien just nu?

– Ja, och vi står ju bara och trampar. Det blir dyrare ju längre vi måste vänta med att boka ett flyg. Det är mycket som är uppslängt i luften just nu, säger Therese Sjögran.

Lagkaptenen Caroline Seger hoppas på en kort resa.

– Vi vill ha bästa möjliga förutsättningar för att resa dit. Jag hoppas fortfarande på ett chartrat flyg, den bästa resan dit vore att vi får det, så att det inte blir 10–12 timmar på diverse flygplatser och olika flyg. Jag hoppas fortfarande på en enkel resa dit, säger hon.

Returen i Malmö spelas den 16 december.

Göteborg – Sveriges andra lag i Champions League – börjar hemma mot Manchester City den 9 december.

Daniel Kihlström/TT

FAKTA

Fakta: Champions League 2020/2021

16-delsfinaler: 9–10 december samt 15–16 december.

Åttondelsfinaler: 3–4 mars samt 10–11 mars.

Kvartsfinaler: 23–24 mars samt 31 mars–1 april.

Semifinaler: 24–25 april samt 1–2 maj.

Final: 16 maj på Gamla Ullevi, Göteborg.

Lyon är regerande mästare.

Sport

MFF vidare i cupen – utan att kvalspela

Eric Larsson och hans Malmö FF är klart för vårens gruppspel i svenska cupen utan att spela. Lunds BK tvingats lämna walk over i kvalet och MFF tilldöms därmed segern med 3–0. Arkivbild.
Foto: Johan Nilsson/TT
Sport
Sport
PREMIUM

Malmö FF är klart för vårens gruppspel i svenska cupen – utan att behöva spela i omgång 1. Motståndaren Lunds BK tvingas lämna walk over, vilket innebär att den svenska mästarklubben tilldöms segern med 3–0, uppger MFF på sin webbplats.

Kvalmatchen skulle egentligen ha spelats förra onsdagen, men flyttades fram en vecka sedan Lund drabbats av covid-19 i spelartruppen. I helgen stod det dock klart att klubben ska kvalspela för sin existens i division 1 och eftersom detta dubbelmöte avgörs kommande torsdag och söndag krockar det med cupkvalet.

Redan prenumerant?
1 kr första månaden
Alla Premiumartiklar för 1 kr första månaden, därefter dras 99 kr per månad. Bindningstiden är aldrig mer än en månad. Säg upp när du vill.
Ingår i Norra Skåne Premium
  • NorraSkåne.se - Alla artiklar på NorraSkåne.se
  • Norra Skåne-kortet - Förmånliga erbjudanden varje månad
  • Nyhetsbrev - Senaste nytt direkt i din meljkorg
Förhandsvisning på nästa artikel
NÄSTA ARTIKEL