Lagfarter Nsk

Nya ägare till kedjehus i Broby

Kategorier:
Lagfarter Nsk
Lagfarter Nsk Natalie Karlsson, 28, och Viktor Mathiasson, 26, har köpt kedjehuset på adressen Torpgatan 30 i Broby av säljaren Ulla Ann-Christin Svensson och Yngve Persson. Köpesumman blev 1 000 000 kronor och de nya ägarna tog över huset i oktober 2020. Byggår för huset är 1974 och boarean är 141 kvadratmeter.

Alldeles i närheten såldes för fem månader sedan ett annat kedjehus, på Gränsgatan 17. Priset blev där 780 000 kronor, för det 141 kvadratmeter stora huset.

Redan prenumerant?
1 kr första månaden
Alla Premiumartiklar för 1 kr första månaden, därefter dras 99 kr per månad. Bindningstiden är aldrig mer än en månad. Säg upp när du vill.
Ingår i Norra Skåne Premium
  • NorraSkåne.se - Alla artiklar på NorraSkåne.se
  • Norra Skåne-kortet - Förmånliga erbjudanden varje månad
  • Nyhetsbrev - Senaste nytt direkt i din meljkorg

Utrikes

Sura relationer efter asiatiskt kimchibråk

Deltagare i 2017 års kimchifestival i sydkoreanska Seoul förbereder den koreanska surkålen. Arkivbild.
Foto: Ahn Young-joon/AP/TT
Utrikes
Utrikes I Sydkorea kallas det kimchi, i det kinesiska Sichuanköket pao cai – två variationer av inlagt kål som är populära inslag på middagsbordet i sina respektive länder.
Men under den senaste tiden är det dock mer än kålen som surnat.

Det hela började med att den kinesiska varianten pao cai godkändes som internationell standard av Internationella standardiseringsorganisationen (ISO). Ett erkännande som fick kinesiska medier att utropa att ytterligare ett steg tagits mot kinesiskt kimchiherravälde.

Sydkoreanska medier var inte sena att ifrågasätta likhetstecknen mellan pao cai och kimchi och hävda att den riktiga östasiatiska surkålen har sitt ursprung i på Koreahalvön och ingen annanstans.

– Jag läser på sociala medier att Kina säger att kimchi är deras, och att de kan gör den enligt internationell standard, det är absurt. Jag oroas över att de kommer att försöka stjäla hanbok och andra kulturellt viktiga saker härnäst, säger 28-åriga sydkoreanen Kim Seol-ha med hänvisning till det traditionella koreanska klädesplagget.

På kinesiska medieplattformen Weibo var tongången en annan.

"Om du inte kan möta internationell standard så är det inte kimchi du gör", skriver en användare på plattformen där många påpekade att stora delar av den kimchi som konsumeras i Sydkorea tillverkas i Kina.

"Till och med uttalet av ordet kimchi kommer från kinesiskan, vad mer behöver man säga", skriver en annan.

Sport

Mordhotad efter att ha vägrat hedra Maradona

Argentinaren Diego Maradona har hedrats på flera fotbollsarenor sedan hans död. Arkivbild.
Foto: Catherine Ivill/AP/TT
Sport
Sport Paula Dapena, fotbollsspelare i den spanska klubben Viajes Interriás, har fått motta dödshot efter att ha vägrat hedra den argentinske legendaren Diego Maradona.
– Att ha varit delaktig i en minuts tystnad för att hedra honom hade gått emot mina värderingar, säger 24-åringen till ESPN.

Maradona har hedrats runt om i världen sedan den argentinske fotbollslegendaren dog efter ett hjärtstillestånd i förra veckan, 60 år gammal.

Lördagens vänskapsmatch mellan tredjedivisionslaget Viajes Interrías och La Liga-laget Deportivo La Coruña var inget undantag när spelarna radade upp i en tyst minut före avspark.

Men inte Viajes 24-åriga mittfältare Paula Dapena som istället satt ned på knä med ryggen vänd åt ett annat håll än övriga stående spelare under hyllningen, enligt Aftonbladet.

– Ur mitt fotbollsperspektiv hade Maradona spektakulära färdigheter och kvaliteter. Men som person lämnade han mycket att önska, säger hon till ESPN och fortsätter:

– Att ha varit delaktig i en minuts tystnad för att hedra honom hade gått emot mina värderingar. Jag kunde inte göra det.

Under sin livstid missbrukade Maradona både alkohol och narkotika. 2014 misstänktes han för att ha slagit en av sina tidigare flickvänner, men nekade själv till anklagelserna. Maradonas död i onsdags, den 25 november, sammanföll med den internationella dagen för avskaffandet av våld mot kvinnor.

– Det (Maradonas död) överskuggade den dagen. Vi gick från att rikta strålkastarljuset mot kvinnor som dödas på grund av denna orsak till att prata om Maradona och vilken idol han var för alla, säger Paula Dapena, som tillsammans med sina lagkamrater fått motta dödshot efter sitt agerande i samband med helgens träningsmatch.

Ekonomi

Uppgifter: Köln får Fords nya elbilsfabrik

Fords fabrik i Köln i Tyskland ska förberedas för att börja producera elbilar. Arkivbild.
Foto: Martin Meissner/AP/TT
Ekonomi
Ekonomi

Den amerikanska biltillverkaren Ford har beslutat att förlägga sin nya elbilsfabrik till Köln i Tyskland, skriver Teknikens Värld med hänvisning till uppgifter i flera tyska medier.

Ford har sedan tidigare tillverkat bilar i Köln, som är en viktig tillverkningsort för bolaget. Biltillverkaren ska nu investera omkring 10 miljarder kronor för att förbereda den befintliga fabriken på att bygga en ny elbil, som bygger på Volkswagens elbilsplattform som används i den elektrifierade ID-serien.

Planen är att Fords nya elbil ska börja tillverkas och säljas under 2023.

Inför beslutet fanns även tankar om att förlägga fabriken till Craiova i Rumänien, skriver Teknikens Värld.

Ford har ännu inte bekräftat uppgifterna.

Sport

Rydström lämnar Sirius

Henrik Rydström väljer att lämna Uppsalaklubben. Arkivbild.
Foto: Christine Olsson/TT
Sport
Sport Efter två år slutar tränaren Henrik Rydström fotbollsallsvenska Sirius. Han kommer att lämna sin post efter säsongen.
– Det är något som växt fram de senaste veckorna, när jag tillät mig att känna efter, säger han till Fotbolldirekt.

I en intervju med Fotbolldirekt berättar Rydström, som bor i Kalmar, om beslutet som grundar sig i familjeskäl.

– Jag lämnar inte för att jag har andra alternativ, jag lämnar för att jag inte ser hur det ska gå att pendla som jag gjort ett tredje år, säger han till sajten.

– Hade jag haft hår hade det varit grått av påfrestningen. Det är något som växt fram de senaste veckorna, när jag tillät mig att känna efter, säger han.

I en intervju med Aftonbladet tidigare i år berättade Rydström om svårigheterna med pendlingen.

– Ambitionen från Sirius sida har varit att vi permanent ska bo i Uppsala och det har även varit min ambition och den ambitionen kvarstår. Sedan har min 16-åriga dotters välmående – hon går första året på gymnasiet – fått styra när och hur och jag sliter, som så många andra, med prioriteringarna mellan jobb och familj ochvara en bra tränare, men kanske framför allt en bra pappa, sade han till tidningen då.

44-årige Rydström tog över som tränare i Uppsalaklubben i december 2018. Han kom då från Kalmar där han varit huvudtränare. Efter säsongen 2018 fick Rydström inte förlängt kontrakt med klubben, vilket då ledde till supporterprotester. Rydströms tid i Sirius har varit framgångsrik. I januari 2020 kom han och klubben överens om en förlängning över säsongen 2021, vilket nu alltså inte blir av.

Utrikes

Ryssland: Vi behövs i Transnistrien

Maia Sandu har valts till president i Moldavien och vill att Ryssland drar tillbaka sina soldater från utbrytarregionen Transnistrien.
Foto: Roveliu Buga/AP/TT
Utrikes
Utrikes

Ryssland tycker inte att det är en bra idé att dess soldater ska dra sig tillbaka från utbrytarregionen Transnistrien – vilket Moldaviens tillträdande president Maia Sandu vill.

Kreml hoppas på en fortsatt konstruktiv dialog kring dess fredsbevarande trupper, säger talespersonen Dmitrij Peskov.

– Ryssland fyller en väldigt viktig funktion, säger han.

– Och en förändring av status quo. . . skulle såklart leda till en allvarlig destabilisering.

Maia Sandu vann presidentvalet tidigare i november och är mer vänd åt väst än den sittande presidenten Igor Dodon, men hon säger sig samtidigt vilja utveckla Moldaviens relation till Ryssland. Sandu vill inte se utländska soldater på moldaviskt territorium och har öppnat för att de ryska ska ersättas av observatörer från Organisationen för säkerhet och samarbete i Europa (OSSE).

Ryskspråkiga separatister utropade självständighet för Transnistrien 1992, men det erkänns inte av något annat land.

ANNONS

Detta är en sponsrad artikel och inte skriven av tidningens journalister.

Awise

Gör skillnad med Miljonlotteriet!

Miljonlotteriet Det är på alla håll i världen som det händer en hel del i dagsläget och det finns massor av människor som gör vad de kan för att hjälpa till. IOGT-NTO är rörelsen som står bakom Miljonlotteriet och de är särskilt inriktade på barnen som växer upp i svåra hemförhållanden.

Genom att spela på skraplotter och bingo på Miljonlotteriet så är man samtidigt med hjälper utsatta människor att klara av vardagen. När det händer saker i vårt samhälle så är det ofta barnen som får ta smällen och det är just detta som föreningen riktar in sig på som mest. Varje år anordnar IOGT-NTO möjligheten för barn att delta på bland annat läger och en hel del andra evenemang som skapar minnen för livet för många barn som växer upp i tunga hemförhållanden.

Kontoret ligger i Mölnlycke och nyligen valde Miljonlotteriet att satsa mer digitalt med sin marknadsföring. Detta ledde till betydligt bättre försäljning av lotter, men därmed slutade de helt med att marknadsföra sig via telefon. När detta hände så var det många som fick bluffsamtal som påstod sig vara Miljonlotteriet som ville att du skulle dela kontouppgifter så att vinst kunde betalas ut. Du kan läsa mer på Bingomania om Miljonlotteriet eller i Miljonlotteriets pressrum. I samband med att de digitaliserade gick lotteriet ut med varningar till sina spelare om dessa bluffsamtal, men tyvärr så var det trots det flera som blev lurade av bedragarna.

Vinst även vid nitlott

Eftersom att alla köp på lotter bidrar till många goda ting, så kan du oavsett vinst eller förlust känna dig som en vinnare. Man kan prenumerera på Miljonlotteriets skraplotter genom att beställa lotter på deras hemsida. Man kan dessutom registrera sina nitlotter för en extra dragning och då får man en ny chans att vinna. Du kan välja att få lotterna hemskickade så att de kan skrapas för hand. Idag är det många som väljer att skrapa sina lotter digitalt, då det anses både mer klimatsmart och många tycker att det är smidigt att kunna göra på det viset.

För att man ska kunna vinna på någon av lotterna så behöver man skrapa fram 3 likadana symboler eller siffror. Många föredrar att spela på just skraplotter på grund av att man får veta vinsten direkt och för att det också är spännande att skrapa. Miljonlotteriet skänker en hela sitt överskott till IOGT-NTO och har skänkt flera miljarder sedan år 2000. Syftet är att hjälpa utsatta barn och vuxna i Sverige. Bland lotteriets kampanjer så finner du många hjärtevärmande arbeten som du får vara en del av. Varje såld lott gör skillnad för någon av de hundratusentals både barn och vuxna som far illa på grund av alkohol och droger i Sverige.

Sport

Återvänder från Sibbhult

Foto: Pontus Lundahl/TT
Sport
FOTBOLL Efter en kortare sejour i Sibbhult har Klara Nilsson bestämt sig för att återvända till IFK Osby.

Klara Nilsson ser sig själv som vänsterback och en spelare med bra spelförståelse. Ambitionen är att ta en ordinarie plats i Osbys division två-lag och att hjälpa laget till en topplacering.

Sedan tidigare har IFK Osby gjort klart med målvakten Isabella Skagerholm som hon också återvänder, men för hennes del från Kristianstads DFF.

Inrikes

Vapengömma i sommarstuga – man åtalas

Blekings tingsrätt i Karlskrona. Arkivbild.
Foto: Johan Nilsson/TT
Inrikes
Inrikes

En man i 40-årsåldern åtalas för grovt vapenbrott sedan polisen hittat bland annat vapen under en husrannsakan i en sommarstuga i Blekinge, rapporterar lokala medier.

Vapengömman låg under en säng i sommarstugan. Där hittades en automatkarbin, fyra pistoler, en tårgaspistol, ammunition, magasin och lasersikten.

Enligt BLT har stugan ägts av en familj som mannen kände och han hade skaffat egen nyckel dit. Familjen reagerade över att det kom in möbler i huset som inte var deras, bland annat den dubbelsäng som dolde vapnen.

Åtalet omfattar också brottsrubriceringen dopingbrott, eftersom också tabletter hittades i fastigheten.

Den åtalade mannen förnekar brott.

Inrikes

Tre gripna sedan polis följt godisspår i snön

Tre personer greps för bland annat inbrott i en butik sedan polisen följt ett spår av godis som låg i snön. Arkivbild.
Foto: Hasse Holmberg/TT
Inrikes
Inrikes

En polispatrull i Degerfors såg att det låg ett spår av godisbitar i snön. Spåret ledde vidare till en lägenhet, och där inne kunde tre misstänkta personer gripas.

– I den här lägenheten blir det fullträff. Den är full med stöldgods. En del av stöldgodset är godis och kan härledas till ett inbrott i en butik, säger Stefan Wickberg, presstalesperson vid polisen, rapporterar SVT Nyheter Örebro.

Det hela utspelade sig tidigt på söndagsmorgonen. Fynd i lägenheten binder alla de tre till butiksstölden, enligt Wickberg.

De misstänkta är en kvinna i 30-årsåldern, en man i 20-årsåldern, och en tonårig flicka.

Förhandsvisning på nästa artikel
NÄSTA ARTIKEL