Annons

Räkfrossor för 1,6 miljoner var otillåtna

Publicerad 20 november 2020 • Uppdaterad 25 november 2021
En direktupphandling av räkfrossa i Karlskrona var otillåten, anser Konkurrensverket. Arkivbild.
En direktupphandling av räkfrossa i Karlskrona var otillåten, anser Konkurrensverket. Arkivbild.Foto: BJÖRN LARSSON ROSVALL / TT

Ett kommunalt bolag i Karlskrona håller vid flera tillfällen varje år räkfrossa på chartrade båtturer, men den upphandling som gjorts av mat och dryck till ett värde av 1,6 miljoner kronor för 2020 är en otillåten direktupphandling, anser Konkurrensverket.

Myndigheten ansöker nu hos förvaltningsrätten i Växjö att Affärsverken Karlskrona AB döms att betala 120 000 kronor i böter/upphandlingsskadeavgift, skriver Konkurrensverket i ett pressmeddelande.

Annons

Det kommunala bolaget anser att skälet till att det skedde en direkttilldelningen av kontraktet till leverantören var att det rörde sig om en koncession.

"Vi ser emellanåt olika kontraktstilldelningar som inte har annonseras under förevändningen att det är en koncession. Det är därför viktigt att vi som tillsynsmyndighet agerar i frågan", säger Konkurrensverkets generaldirektör Rikard Jermsten.

Avtalet med leverantören trädde i kraft den 1 januari i år och gäller året ut.

TT
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons