Lagfarter Nsk

58-åring ny ägare till mindre hus i Glimåkra

Kategorier:
Lagfarter Nsk
Lagfarter Nsk Fastigheten på adressen Ekeröd 1254 i Glimåkra har fått en ny ägare. Köpare är Clovis Rodrigues Dos Santos, 58 år, från Malmö och säljare är Arne Henriksen. Köpet blev klart i november 2020 och priset blev 675 000 kronor. Huset har en boyta på 63 kvadratmeter.

Nyligen såldes ett annat hus precis i närheten, på Jularp 1251. Där blev priset för det 80 kvadratmeter stora huset 1 000 000 kronor.

Redan prenumerant?
1 kr första månaden
Alla Premiumartiklar för 1 kr första månaden, därefter dras 99 kr per månad. Bindningstiden är aldrig mer än en månad. Säg upp när du vill.
Ingår i Norra Skåne Premium
  • NorraSkåne.se - Alla artiklar på NorraSkåne.se
  • Norra Skåne-kortet - Förmånliga erbjudanden varje månad
  • Nyhetsbrev - Senaste nytt direkt i din meljkorg

Sport

Johaug: De ska inte känna sig för säkra

Linn Svahn i mitten, Maja Dahlqvist till vänster och Jonna Sundling till höger, tog hem de tre högsta placeringarna på fredagen.
Foto: Emmi Korhonen/AP/TT
Sport
Sport Svenskorna tog hem första, andra och tredje plats i världscuppremiären i finländska Ruka under fredagen. Men säsongen är lång, konstaterar norska fixstjärnan Therese Johaug.

Svenska Linn Svahn, Maja Dahlqvist och Jonna Sundling utgjorde den svenska sprinttrippeln på prispallen på fredagen.

– De kan vara kaxiga för min del. Jag vill ha fokus på det jag ska göra i spåret. Den som är bäst står överst på pallen. De var starka i dag, men vi har ett starkt lag och säsongen är lång, säger Therese Johaug, som är en av favoriterna inför dagens 10 kilometer klassisk åkning med individuell jaktstart.

– Vi vet att det finns mycket i oss. De ska inte känna sig för säkra, säger hon om svenskorna vid en digital presskonferens.

Hon säger att det inte är bra att svenskorna fick de tre högsta placeringarna, men att hon hoppas att norskorna ska kunna slå dem senare i vinter.

I dag ska Johaug och hennes lagkamrater bland annat möta två andra svenskor, Frida Karlsson och Ebba Andersson, i duellen.

– Jag vet att det blir en tuff kamp. Det är två tjejer som åker snabbt och som är i form. Jag ska försöka sänka axlarna och åka snabbt, säger Johaug.

Förra veckan vann Johaug med god marginal båda distansloppen i Beitostølen för tredje året i rad.

Inrikes

Här uppmanas du att anmäla trängsel

Trångt? Anmäl, uppmanar Bengtsfors kommun. Arkivbild.
Foto: Johan Nilsson/TT
Inrikes
Inrikes

Bengtsfors kommun har skapat ett system för att allmänheten ska kunna anmäla var Folkhälsomyndighetens rekommendationer om avstånd inte efterlevs, rapporterar SVT Väst.

Kommunen rapporterar sedan vidare till länsstyrelsen i Västra Götaland, som tillsammans med övriga länsstyrelser har fått i uppdrag att följa upp hur rekommendationerna följs.

Det är inte enskilda personer som ska anmälas, utan platser. Ändå kan frågan uppstå om det är risk för ett angivarsamhälle.

– Det kan uppfattas så, men det är inte alls vår intention. Utan det är mer så vi kan rapportera till länsstyrelsen så att eventuella åtgärder kan vidtas, säger Katrin Thoor, biträdande kommunchef i Bengtsfors till SVT.

Liknande funktioner finns även på andra håll, bland annat hos Västtrafik.

Johanna Cederblad/TT

Ekonomi

Fler självkörande Tesla om några veckor

Teslas kunder ska lockas med bilar som kan köra själva. Bilden är från företagets utställning på Pekings bilmässa i september.
Foto: Mark Schiefelbein/AP/TT
Ekonomi
Ekonomi Den tidiga variant av helt självkörande bilar som Tesla släppt kan bli vanligare redan i mitten av december.

"Troligen går vi ut bredare med beta om två veckor", skriver vd Elon Musk på Twitter.

Beta-mjukvaran av FSD ("full self driving") har hittills bara sänts ut till ett litet antal utvalda kunder i USA. Den innebär att bilens dator ska kunna sköta all körning, så att föraren inte behöver lyfta ett finger.

Inte minst av juridiska skäl måste dock den som sitter i förarsätet fortfarande hela tiden ha full koll, och vara beredd att ta över.

Men Musk försöker locka köpare med att bilarna i framtiden ska kunna agera "robotaxi" när ägarna inte behöver dem, och därmed bli en vinstaffär för Teslas kunder.

Han har sagt att Kanada och Norge blir de första länderna utanför USA där FSD erbjuds, men inte angett någon tidpunkt för detta.

Sport

Hamilton ryter till mot sportswashingen

Lewis Hamilton under presskonferensen i Bahrain.
Foto: Mario Renzi/AP/TT
Sport
Sport Bahrain, nästa anhalt för formel 1-cirkusen, anklagas för sportswashing. Det får den redan klara världsmästaren Lewis Hamilton att reagera.
– Vi i idrotten måste göra mer för mänskliga rättigheter, säger han.

När nu F1-cirkusen kommit till Bahrain för två tävlingshelger i följd har frågan om sportswashing blivit högaktuell.

Det är en term som används om stränga regimer som använder sig av sportevenemang för att manipulera uppfattningen av landet och samtidigt tvätta bort fokus från bristfälliga mänskliga rättigheter.

Formel 1 anser att man är en positiv kraft för förändringar när man lägger tävlingar i ickedemokratiska länder som Bahrain. En grupp organisationer för mänskliga rättigheter anser däremot att den största racingserien i stället "ger ovärderlig PR för Bahrains regering och riskerar att normalisera våldet mot mänskliga rättigheter i landet", skriver The Guardian.

"Viktigt använda plattform"

Den redan klara världsmästaren Lewis Hamilton, formel 1-sportens enda svarta förare, har ett stort engagemang för frågor som antirasism, mänskliga rättigheter och mångfald.

– Det är väldigt viktigt för alla inom idrott att använda plattformen de har för att jobba för förändringar. Frågan om mänskliga rättigheter är ett stort problem i så många ställen som vi åker till. Vi är en av få sporter som åker till så många olika länder och jag tycker att vi i idrotten behöver göra mer, säger britten på presskonferensen inför söndagens lopp.

– Vi har tagit steg i rätt riktning, men kan alltid göra mer.

Inför tävlingarna i Bahrain har Hamilton fått ett brev från 17 organisationer som jobbar för mänskliga rättigheter. De uppmanar formel 1 att säkerställa att de som protesterar för mänskliga rättigheter under F1-veckorna ska få en rättvis behandling och att sporten inte bidrar till att förvärra situationen i landet när det gäller mänskliga rättigheter.

– Jag har inte haft tid att läsa brevet ordentligt, men ska definitivt se till att göra det de närmaste dagarna, säger Hamilton.

Inga framsteg i F1

Dessutom har 30 brittiska parlamentsledamöter gått samman i ett upprop inför Bahrains F1-tävlingar, i vilket man kritiserar formel 1 för att göra för lite i frågan.

– Det är en djup besvikelse att vi inte sett några framsteg av F1 när det kommer till sportswashing och Bahrain, säger liberaldemokraten Layla Moran till BBC.

2011 fick formel 1-loppet i Bahrain ställas in på grund av massdemonstrationer mot landets styrande familj Al Khalifa. Loppet har körts årligen sedan dess.

Ingela Ahlberg/TT

FAKTA

Fakta: Bahrain

Bahrain är beläget på ett antal öar i Persiska viken och grundar sin ekonomi på utvinning av olja och gas. Landet har 1,6 miljoner invånare.

Makten vilar ytterst hos den sunnimuslimska kungafamiljen Khalifa, trots att en majoritet av invånarna är shiiter. Många av dem känner sig diskriminerade och regimen har periodvis tagit till hårda metoder för att hålla den shiamuslimskt dominerade oppositionen i schack. Våren 2011 lyckades kungafamiljen kväsa regimkritiska protester först sedan trupper från grannländer inom samarbetsorganisationen GCC kommit till undsättning.

Källa: Utrikespolitiska institutet.

Personligt

En man som förgyllde tillvaron

Personligt
Personligt Som tidigare meddelats har Rune Palmqvist avlidit, 90 år gammal. Närmast anhöriga är hans fru Margareta Bjelke Palmqvist samt hans barn Carina Palmqvist och Fredrik Palmqvist med familjer.

Rune var född och uppvuxen i Olofström. Han gick byggnadstekniskt gymnasium i Karlskrona varefter han gjorde sin militärtjänstgöring och reservofficersutbildning inom ingenjörstrupperna. Efter praktik på konsultbyråer i Stockholm och Malmö blev han anställd som kommunalingenjör i Tyringe kommun. Som kommunalingenjör var han delaktig i uppförandet av Tyrs Hov, en för sin tid unik idrottsanläggning. Efter kommunsammanslagningen 1974 blev han exploateringsingenjör i Hässleholms kommun. Rune Palmqvist har varit ordförande i dåvarande Finja församlings kyrkoråd, mångårig stugfogde i Tyringe scoutkår, medlem i Tyringe kyrkokör och fungerat som gudstjänstvärd i Tyringe församling.

Rune var en duktig sångare och spred mycket glädje genom sin sång. De flesta tillfällen i livet kunde han förgylla med några passande verser ur sin stora repertoar. Omtänksamhet, klokskap och ödmjukhet är tre ord som starkt förknippas med honom.

Vi är många som saknar denne glädjespridare.

Svärson Johan Mattsson

ANNONS

Detta är en sponsrad artikel och inte skriven av tidningens journalister.

Axofinans

Personlig ekonomi under och efter Covid-19

Axofinans.se Den rådande pandemin har slagit hårt mot Sveriges ekonomi, med fallande tillväxt och en stigande arbetslöshet. För många är Coronaviruset främst associerat med dess ekonomiska inflytande, snarare än hälsokonsekvenserna som viruset medför. Detta är fullt förståeligt, eftersom pandemin krånglat till det finansiellt för svenskar runtom landet, och det kan vara svårt att förstå sig på hur man bör gå tillväga framöver gällande den personliga ekonomin. Det är viktigt att inte ta känslomässiga beslut baserat på dagssituationen – långsiktigt tänkande är det som kommer att rädda ekonomin, både under och efter Corona-eran.

Coronakrisen har medfört ekonomiska svårigheter globalt, och Sverige är inget undantag. Det kan vara svårt att veta hur man bör agera framöver gällande ens personliga ekonomi när hela världen befinner sig i krisläge. Det viktigaste att ha i åtanke är att denna kris kommer att nå sitt slut så småningom, trots att vägen framåt ser ut att bli längre än förväntat. Man bör därför inte ta några större finansiella beslut till följd av pandemin: pengar som investerats i aktier och dylikt bör lämnas ifred, tills dess att situationen stabiliserat sig.

Utöver det är det rekommenderat att ta väl hand om den personliga finansen, eftersom situationen kan komma att förvärras inom snar framtid. En andra våg verkar mer och mer möjlig, och kan medföra en stor ekonomisk nedgång för den svenska ekonomin – som förlitar sig främst på sin export. Det här är vad man bör fundera över gällande den personliga ekonomin både under och efter den nuvarande världssituationen.

Mindre företagsägare värst drabbade

De som drabbats hårdast ekonomiskt av Covid-19 är mindre företagsägare, särskilt de som arbetar inom turismbranschen. För sådana personer kan det vara svårt att finna en balans mellan företagets ekonomi och den personliga ekonomin. Det är viktigt att hålla dessa separat, och att se till att den personliga ekonomin håller sig stabil, även i de fall då företaget ter sig fallera.

Refinansiering av lån

Att försöka beta av flera lån samtidigt under en ekonomisk kris är inte lätt. Avbetalning av samtidiga lån innebär många olika minimibelopp att betala samt vanligtvis en högre än nödvändig ränta. Med en refinansiering av ens lån kan man samla alla sina tidigare lån på en och samma plats, och därmed få möjlighet till en lägre ränta samt lägre månadsbetalningar.

Detta innebär självklart mer pengar över i slutet på varje månad och en högre nivå av ekonomisk säkerhet. En refinansiering är ett särskilt attraktivt val för den som tidigare använt sig av lån där standarden är skyhöga räntor, exempelvis sms-lån. Sådana lån kan vara svåra att betala av inom en rimlig tidsram och kan innebära framtida problem med Kronofogden om man inte är försiktig.

Börssituationen som den ser ut idag är inte permanent

Turbulensen man kunnat observera hos aktiemarknaden på senare tid kan vara ångestgivande, men det innebär inte att man bör paniksälja. Det är bäst att vänta ut pandemin innan man rör sina aktier, eftersom marknaden eventuellt kommer stabilisera sig. Precis som med det mesta i finansvärlden, är det bäst att tänka långsiktigt, eftersom man annars riskerar förlora stora summor på sina tidigare investeringar.

En buffert gör stor skillnad

Går saker och ting snett i framtiden, är det viktigt att man inte hamnar i en situation där man måste låna pengar av familj och vänner för att klara sig. Att spara till en buffert är därför essentiellt för en säker privatekonomi. Vanligtvis räcker det med tre månadslöner för de flesta nödsituationer. Om inkomsten minskar eller man plötsligt blir av med arbetet, kan en sådan buffert lätta på stressen och bidra till en mildare övergångsperiod.

Många bäckar små gör en stor å

Privatekonomin under Covid-19 bör inte utsättas för drastiska åtgärder eller panikartade ekonomiska beslut. Små, men goda, finansiella val är allt som behövs för att säkerställa en god ekonomi både under pandemin men även framöver.

Sammanfattningsvis bör man fundera över följande för privatekonomin:

– En buffert. Slår nöden till behöver man ha pengar att tillgå tills dess att krisen är över.

– Omfinansiering. Flera mindre lån innebär högre utgifter per månad och kan leda till en nödssituation om ens privatekonomi försämras.

– Lämna investeringarna ifred. Situationen kommer att stabilisera sig så småningom, men det gäller att vara tålmodig.

Sport

Tyson om sin comeback: "Allt kan hända"

Mike Tyson. Bilden är från i fjol.
Foto: Willy Sanjuan/AP/TT
Sport
Sport Femton år efter pensionering är det åter dags för boxaren Mike Tyson att äntra ringen när han nu ställs mot Roy Jones jr.
– Det kommer att bli underhållande. Han är en fajter. Jag är en fajter. Allt kan hända, säger Tyson.

Den 54-årige tidigare tungviktsvärldsmästaren har gått ner 45 kilo i förberedelserna inför återkomsten.

– Jag trodde inte att jag skulle leva så här länge. Det var så intensivt, säger Tyson vid en presskonferens.

– Att jag ens existerar är en framgång, tillägger han.

Tyson säger att han planerar att gå ut hårt mot Roy Jones jr.

– Han känner till mina kombinationer, men inte snabbheten eller styrkan. Han kommer inte att veta hur mina slag kommer, säger Tyson.

Resan till Tysons matchform började med 15 minuter om dagen på löpbandet.

– Den första dagen var katastrofal, säger Tyson, men tillägger att även om det var en uppförsbacke så kände han att det var där – i träningslokalen – som han hörde hemma.

– Det här är kul. Just nu. Allt annat jag har gått igenom är ett helvete.

Även motståndaren, 51-årige Roy Jones jr, uppger att formen är på topp.

– Jag kan knappt tro att jag kan hålla den här hastigheten vid 51. Det chockar mig. Det är det galnaste, säger han och tillägger:

– Värken är där. Man måste ha mental styrka för att övervinna motståndet.

Tyson och Jones möts vid en gala i Los Angeles natten mot söndag, svensk tid.

Ekonomi

Högtryck i julhandeln — paketet kan dröja

Högt tryck i Adlibris lager i Morgongåva.
Foto: Fredrik Sandberg/TT
Ekonomi
Ekonomi Postnord säger sig vara förberedd på att arbeta för högtryck i e-handeln inför jul.
Men med exceptionellt högt tryck får konsumenter räkna med något längre leveranstider.

Coronapandemin har lyft e-handeln till rekordhöjder och årets julhandelsprognoser pekar på nya toppnoteringar.

– Nu är vi mitt i ruschen. Julhandeln har kickat i gång, i år flera veckor tidigare än normalt. Senaste månaden har försäljningen till konsument ökat med mer än 50 procent och vi tror inte att den ökningen kommer att avta, säger Jonas Karlén, vd för e-bokhandeln Adlibris.

"Inga vanliga dagar"

Fredagen, som kallas Black Friday och i år inföll den 27 november, är den enskilda dag då trycket på beställningar är som hårdast eftersom många handlare har reaerbjudanden som gäller just den dagen.

Under ett enskilt dygn, tisdagen efter Black Friday i fjol, passerade över en miljon paket och varubrev Postnords terminaler.

– Det finns inga vanliga dagar längre, men de senaste veckorna har dygnssnittet legat på 600 000–800 000 paket. Vi har haft en jätteökning i och med corona, säger Peter Hesslin, chef för e-handel och logistik hos Postnord.

Hur många paket och varubrev (som mindre försändelser kallas) som kommer att behöva hanteras de kommande dygnen är omöjligt att säga på förhand, påpekar han. En hel rad med leveransfirmor, som Budbee och Airmee med flera, har också dykt upp som tar en del av kakan. Men det finns en beredskap för ett kraftigt ökat tryck.

Extrapersonal har anställts, leveranserna har utökats både till ombuden och direkt till hemmen och tillfälliga ombud har inrättats. Bland annat öppnar Postnord ett tillfälligt rekordstort paketombud i Älvsjömässan i Stockholm. Delvis som en smittskyddsåtgärd då det är tänkt att paketutlämningen ska ske utan att kunderna behöver lämna sin bil.

Men trots att alla prognoser pekar på ovanligt stora mängder paket tror Postnord inte på något paketkaos.

– Jag tycker att vi har tagit höjd för det som kan tänkas komma, säger Peter Hesslin.

Även paketleverantören DHL räknar med att kunna hantera anstormningen utan störningar. Förberedelserna har pågått i månader.

– Vi kommer kunna hantera det här. I år har vi förberett oss mer än vanligt eftersom vi har fått indikationer att covid-situationen gör att det kan öka ännu mer, säger Johan Widman,

Längre leveranser

Samtidigt konstaterar Peter Hesslin på Postnord att det finns ett slags produktionstak, eftersom det är maskiner som sköter en stor del av sorteringen.

– Jag räknar inte med några större förseningar men man får nog räkna med att det kan ta en dag extra, säger Peter Hesslin, och påpekar att Postnord inte styr över hela leveranskedjan.

Leveranstiden beror också på hur många ordrar e-handelsföretaget har att hantera och hur lång tid det tar för dem.

Även Adlibris tar höjd för ett ökat tryck, bland annat med 400 extra säsongsanställda, vilket kan jämföras med att företaget normalt har 300–350 personer som arbetar hos sig.

– Vi ökar alltid under den här delen av säsongen men det här året är det exceptionellt, säger Jonas Karlén.

Leveranstiderna beror av flera faktorer, bland annat om varan finns i lagret eller behöver beställas från leverantören. Sedan påverkar självklart ordertrycket.

– Nu, under Black Friday, är det sådan anstormning så då blir det lite längre leveranstider. Beställningar under fredagen räknar vi med att kunna skicka i mitten av nästa vecka, säger Jonas Karlén.

Också hemelektronikkedjan Mediamarkt ser risker för längre leveranstider på grund av stora volymer.

"När det gäller vår egen hantering av produkter har vi en viss fördröjning i hanteringen av större vitvaror och tv och vi försöker vara så transparenta som möjligt med att längre leveranstider kan förekomma", skriver Jenny Pedersén, pressansvarig på Mediamarkt, i ett mejl till TT.

Julklappar som beställs redan nu bör det inte vara något problem att få fram i tid enligt dem som TT har talat med. Men medskicket är att inte vänta för länge med beställningarna.

– Vänta inte till den 21 december med att beställa julklappar. Det är mycket som kan hända med corona och vädret, säger Peter Hesslin.

Helena Wande/TT

FAKTA

Fakta: E-handeln växer

E-handeln i Sverige ökade med 39 procent under tredje kvartalet jämfört med motsvarande period i fjol. Kvartalet före var tillväxten på årsbasis 49 procent.

Årets julhandel på nätet väntas landa på 10,6 miljarder kronor i år, en ökning med 26 procent jämfört med i fjol, enligt konsumenternas egna uppskattningar i Postnords e-handelsbarometer som släpptes den 17 november.

Postnords prognos är en e-handelstillväxt på 33 procent för helåret 2002 jämfört med 2019.

Källa: Postnord

Sport

Skidskyttecirkus drar i gång trots coronakaos

Mona Brorsson är först ut i damernas distans som inleder världscupen i skidskytte i dag.
Foto: Fredrik Sandberg/TT
Sport
Sport I lag efter lag som anlände till Finland upptäcktes coronasmitta. Men trots alla positiva fall av covid-19 drar skidskyttesäsongen i gång med distanslopp i finländska Kontiolax i dag.
– Det blev lite av en väckarklocka, säger landslagsåkaren Mona Brosson.

Ryssland, Lettland, Moldavien.

Sedan Rumänien och toppnationen Frankrike.

Och så Polen och Italien.

Landslagen där någon testat positivt inför dagens världscuppremiär kommunicerades ut från det Internationella skidskytteförbundet (IBU) ett efter ett i veckan.

– Jag följde IBU:s Twitterkonto och man fick fort bilden av att det var väldigt många sjuka, säger Sebastian Samuelsson.

Men till skillnad från de svenska alpindamerna – där hela laget sattes i karantän efter ett positivt fall hos en ledare – har majoriteten av skidskyttelagen sluppit det beskedet från de finländska myndigheterna, som fattar sina beslut beroende på om de anser att den smittade personen varit nära resten av gruppen eller inte, samt om personen nyligen varit sjuk och därmed inte anses smittsam längre.

Faller inte med Moldavien

Nu fick visserligen hela det rumänska laget och det moldaviska (förutom en person) sitta i karantän, men resten ser ut att klara sig lindrigare. I Ryssland kommer ett par åkare att saknas, enligt nyhetsbyrån Tass, och totalt har 18 av ungefär 800 test varit positiva, bekräftar IBU för TT.

– Det lät nog lite värre än det var också. Det känns ändå som att det var en normal träning i dag (i går) och som att de flesta kommer till start, säger Samuelsson.

TT: Hur många måste bli sjuka för att det ska kännas som att tävlingen inte kan köras?

– Det låter kanske lite tråkigt, men det beror väl lite på vilka som blir sjuka. Så länge det moldaviska laget sitter i karantän så känns det inte som att världscupen står och faller med det. Som det känns nu tycker jag inte att det är så farligt, säger Samuelsson.

Mona Brorsson hoppas också att alla fall av covid-19 är ett tecken på att IBU:s system fungerar.

– Men det blir ju också en väckarklocka om att man måste vara riktigt försiktig, säger Mona Brorsson.

Sveriges trupp är uppdelad i mindre grupper och även inom de mindre grupperna försöker man att umgås med max en person, den man bor med.

– Man håller sig bara på sina rum. Det är lite konstigt att inte kunna gå in på någon annans rum och bara umgås. Från killarna är vi ännu mer isolerade, vi ser dem bara. Men det känns verkligen som att vi gör allt vi kan, säger Brorsson.

Brorsson ut först

Ute i spåren verkar allt däremot sig likt, banan i Kontiolax är lika tuff som vanligt. Backarna är utmanande och konstsnön kan bli rejält uppåkt efter många åkare.

– Det blir lätt lite dikesaktigt där många har åkt, säger Brorsson, som dock har en möjlig fördel som den som går ut först av alla damer.

– Jajemen, haha. Det är lite nervöst, det tror jag aldrig att jag har gjort. Jag hoppas att det kommer se bra ut i starten.

Marie Carlsson/TT

FAKTA

Fakta: Världscuppremiären i Kontiolax

Programmet:

Lördag 28/11: Distans, herrar (11.00), distans, damer (14.20)

Söndag 29/11: Sprint, herrar (10.30), sprint, damer (13.40)

Torsdag 3/12: Sprint, herrar (13.30), sprint, damer (16.30)

Lördag 5/12: Jaktstart, herrar (13.20), stafett, damer (15.15)

Söndag 6/12: Stafett, herrar (12.45), jaktstart, damer (15.15)

Sveriges trupp, damer: Hanna Öberg, Piteå, Mona Brorsson, Finnskoga, Linn Persson, Bore, Johanna Skottheim, Lima, Elvira Öberg, Piteå, Anna Magnusson, Piteå, Elisabeth Högberg, Östersund (har en friplats under premiärhelgen tack vare sin seger i IBU-cupen).

Herrar: Sebastian Samuelsson, I 21, Jesper Nelin, Piteå, Martin Ponsiluoma, Tullus, Peppe Femling, Piteå, Malte Stefansson, Oxberg.

Förhandsvisning på nästa artikel
NÄSTA ARTIKEL