Annons

Bisarrt straffdrama i MLS-åttondelen

En utvisad målvakt, en back som fick rycka in i buren och en oväntad räddning. MLS-slutspelet bjöd på ett osannolikt straffdrama i mötet mellan Orlando City och New York City.
Publicerad 22 november 2020 • Uppdaterad 24 november 2021
Orlando Citys målvakt Pedro Gallese trodde att han var matchvinnare. I stället blev han utvisad.
Orlando Citys målvakt Pedro Gallese trodde att han var matchvinnare. I stället blev han utvisad.Foto: Phelan M. Ebenhack/AP/TT

– Vad som hände där på slutet, jag har aldrig sett något liknande tidigare. Och det är det vackra med det här spelet, att vi är människor fulla av känslor och misstag och godhet och allt det där. Men idag studsade bollen vår väg, säger Orlando Citys tränare Oscar Pareja vid presskonferensen efter matchen, enligt MLS hemsida.

Matchens ordinarie 90 minuter mellan Orlando City och New York City hade sina stunder, och slutade 1–1, och gick till en mållös förlängning. Men det är straffläggningen som kommer att bli ihågkommen.

Lämnade linjen

Annons

Orlando Citys målvakt Pedro Gallese trodde att matchen var vunnen när han räddade New Yorks femte straff, som lades av Taty Castellano, vid ställningen 4–3. Men efter videogranskning visade det sig att Gallese lämnat linjen för tidigt. Det blev i stället gult kort – hans andra för matchen – och därmed utvisning. Eftersom Orlando City redan hade gjort alla byten fick backen Rodrigo Schlegel kliva fram.

– Vi gav honom bara handskarna och bad, säger Pareja.

Schlegel var chanslös på Castellanos andra försök. Orlando City missade sedan sin femte straff, och det blev strafförlängning.

Jansson målskytt

Svenske Robin Jansson klev fram och satte sin straff för Orlando och höll laget kvar i matchen. Och sedan lyckades Schlegel mot alla odds rädda ett skott från New Yorks Gudmundur Thorarinsson, när målvaktsvikarien gick åt vänster.

– Jag kunde inte tänka efter så mycket. När jag lyckades rädda, så trodde jag att vi vunnit och det var mycket glädje. Men sedan var jag tvungen att vänta på Benji, säger Schlegel.

Benji Michell satte sedan den avgörande straffen säkert och straffläggningen slutade därmed 6–5 för Orlando.

Segern i åttondelsfinalen är Orlandos första slutspelsseger. New York, med Anton Tinnerholm, har spelat färdigt.

– Med tanke på vad som hände kan jag skratta åt det. Men tro mig, det här var galet, säger Pareja.

Gustav Sjöholm/TT

TT
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons