Helsingborg kvar i botten efter ny förlust

Helsingborg kämpade och slet. Men mot Elfsborg räckte det inte. Ny förlust (1–2) och Helsingborg är fast förankrade i bottenträsket.
– Tabellen ljuger aldrig, konstaterar den skadade backklippan Andreas Granqvist till Dplay.
Publicerad 22 november 2020 • Uppdaterad 25 november 2021
Elfsborgs Gustav Henriksson och Helsingborgs Anthony van den Hurk under söndagens fotbollsmatch i allsvenskan.Foto: Adam Ihse/TT

Ett pressande Elfsborg mot ett kontrande Helsingborg. Det sammanfattar väl matchen på Borås Arena. Elfsborg hade bollinnehavet, men Helsingborg var inte ofarliga när de väl kom till lägen.

Helsingborg höll emot fram till den 60:e minuten då Erik Figueroa fick bollen på handen inne i straffområdet. Elfsborgs Per Frick gjorde inget misstag från elva meter och placerade bollen nere vid målvakten Alexander Nilsson vänstra stolpe.

Målet innebar proppen ur och två minuter senaste var det dags igen. Jeppe Okkels bröt in från kanten och kunde behärskat slå in bollen vid målvaktens första stolpe sedan Elfsborg brutit ett av Helsingborgs uppspel.

Gav inte upp

Men Helsingborg gav inte upp. De fick en frispark till skänks ute på högerkanten fem minuter senare. När bollen slogs in i straffområdet landade den till slut framför fötterna på Mikkel Diskerud som kan reducera.

Men närmare än så kom aldrig skåningarna.

Det är inte mycket som gått HIF:s väg den här säsongen. Försvarsstrategen Andreas Granqvist skadad redan i andra matchen, de har haft fyra olika målvakter längst bak, inte ett mål framåt på de sex första matcherna, uddamålsförluster sex av de senaste sju matcherna. Det har inneburit en kräftgång i de lägre regionerna hela året. Och med bara två matcher kvar hotar nedflyttning.