Annons

Efter anklagelserna – vill ha regler mot våld

US Open-finalisten Alexander Zverev anklagas för misshandel av en före detta flickvän.
Nu vill Novak Djokovic och Andy Murray att tennisen sätter upp regler mot våld i nära relationer.
Publicerad 25 november 2020 • Uppdaterad 25 november 2021
Andy Murray (bilden) och Novak Djokovic vill att tennisen inför regler mot våld i nära relationer. Arkivbild.
Andy Murray (bilden) och Novak Djokovic vill att tennisen inför regler mot våld i nära relationer. Arkivbild.Foto: Christophe Ena/AP/TT

Den före detta flickvännen Olga Sharypova anklagar tyske Alexander Zverev för fysisk och psykisk misshandel. Detta förnekas av Zverev.

Men händelsen har fått världsettan Novak Djokovic och den förra världsettan Andy Murray att kräva att tennisorganisationen ATP sätter upp ett regelverk för att straffa spelare för våld i nära relationer.

Annons

Djokovic, som nyligen lämnade uppdraget som chef för ATP:s spelarråd, sade i förra veckan att ATP borde införa regler liknande dem i amerikanska proffsligor, där aktiva kan straffas av ligan för våld i nära relationer.

– Det här är något som vår sport borde titta på så ATP vet vad de ska göra när situationer uppstår, i stället för att reagera först senare. ATP kan vara mer proaktiva i sådana här situationer och behöver ta extremt allvarligt på det, säger Andy Murray.

Han är inte nöjd med att ATP först en tid efter Sharypovas anklagelser mot Zverev uttalade sig och fördömde all form av våld eller övergrepp.

– Jag vet inte hur lång tid det tog, men det var definitivt inte omedelbart, säger Murray.

TT
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons