Annons

Misstänkt matchfixning i superettan

Polisen utreder misstänkt matchfixning kring flera matcher med Gais som ena lag.
– Det tyder på att Gais-matcher har använts av kriminella nätverk, säger Fredrik Gårdare, som leder polisens aktionsgrupp mot idrottsrelaterad brottslighet, till Expressen.
Publicerad 25 november 2020 • Uppdaterad 25 november 2021
Fredrik Gårdare, till vänster, leder polisens aktionsgrupp mot idrottsrelaterad brottslighet. En utredning om misstänkt matchfixning i superettan förra året har inletts. Arkivbild
Fredrik Gårdare, till vänster, leder polisens aktionsgrupp mot idrottsrelaterad brottslighet. En utredning om misstänkt matchfixning i superettan förra året har inletts. ArkivbildFoto: Fredrik Sandberg/TT

Utredningen rör matcher i superettan 2019 och både Gais och Svenska fotbollförbundet är underrättade.

– Det jag kan säga är att utredningen riktar sig mot kriminella nätverk som vi har riktad verksamhet mot sedan tidigare. Det är en utredning som går mot kriminella nätverk. Vi fokuserar inte på Gais eller att Gais skulle vara inblandad som förening.

Annons

– Vi har påbörjat förhör. Men jag kan förtydliga att vi inte har någon misstanke mot Gais som förening. Vi kommer att hålla förhör med många spelare, tränare och ledare de närmaste veckorna, säger Gårdare till tidningen.

Gais ordförande Jonas Andersson säger att klubben informerats.

– Jag fick information om detta för ett par dagar sedan att de håller på med en utredning. Mer än så vet jag inte och inte vilka matcher det rör sig om. Tydligen så handlar det om förra säsongen, men det kan vara större än så.

– Matchfixning är ju ett gift i idrotten och måste motverkas på alla sätt och vis. Att det förekommer har vi sett exempel och domar på, det är oerhört obehagligt att våra matcher verkar vara föremål för någon form av granskning. Jag vet inte så mycket mer, säger han.

TT
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons