Annons

Myndighet går längre än FHM om munskydd

Publicerad 1 december 2020 • Uppdaterad 25 november 2021
Myndigheten Statens servicecenter inrättades den 1 juni 2012 för att förmedla administrativa tjänster åt andra myndigheter. Nu erbjuder man sina anställda munskydd. Arkivbild.
Myndigheten Statens servicecenter inrättades den 1 juni 2012 för att förmedla administrativa tjänster åt andra myndigheter. Nu erbjuder man sina anställda munskydd. Arkivbild.Foto: Johan Nilsson/TT

Statens servicecenter, med 117 servicekontor i landet, erbjuder sina anställda munskydd och uppmanar personalen att bära munskydd i bland annat kollektivtrafiken, skriver ST-fackets tidning Publikt.

Därmed gör man en annan bedömning än Folkhälsomyndigheten (FHM), som konstaterat att det vetenskapliga underlaget kring att munskydd hindrar smittspridning är svagt.

Annons

Generaldirektör Thomas Pålsson motiverar beslutet med att han vill att personalen ska känna sig trygg.

– Jag resonerar som så att om man känner sig tryggare med munskydd ska man ha rätt att få det. Att vi använder det på våra arbetsplatser är inte konstigare än att vårdpersonal gör det. Även om vi arbetar bakom plexiglas vill jag att alla ska känna sig säkra, säger han.

ST-fackets vice ordförande inom Statens servicecenter, Anna-Maria Andersson, välkomnar beskedet.

– Från fackligt håll trycker vi på att man ska kunna ha ett säkert kundmöte och på att man alltid ska försöka att hålla avstånd, vilket kan vara svårt ibland.

Niklas Svahn/TT

TT
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons