Annons

Ogier tog sjunde VM-titeln

Sebastien Ogier tog hem rally-VM för sjunde gången de senaste åtta åren genom att vinna Rally Monza, den sista deltävlingen för året.
Publicerad 6 december 2020 • Uppdaterad 25 november 2021
Sebastien Ogier tog sin sjunde VM-titel i rally. Arkivbild.
Sebastien Ogier tog sin sjunde VM-titel i rally. Arkivbild.Foto: Micke Fransson/TT

Fransmannens stallkamrat i Toyota, Elfyn Evans, ledde VM-tabellen med 14 poäng inför den sista deltävlingen men kraschade och fick bryta under lördagen.

Där rök walesarens stora chans att vinna sin första VM-titel. Evans körde i söndagens avslutande tre etapper på Monza, men lyckades inte samla ihop tillräckligt med poäng.

Annons

Ogier var till slut åtta poäng före Evans i VM-tabellen.

– Jag är väldigt glad, men jag kastar mig inte jublande i luften eftersom det är så många människor som har lidit i år, sade Ogier apropå ett 2020 som dominerats av coronavirusets härjningar.

Ogier vann den sista deltävlingen med 13,9 sekunder före regerande världsmästaren Ott Tänak, Lettland, som blev totaltrea i VM-serien.

Årets rally-VM innehöll bara sju deltävlingar, mot 14 förra året. Ogier vann två deltävlingar, i Mexiko och Monza, och blev tvåa i två.

– Naturligtvis känner jag medlidande med Evans. Han har haft en väldigt solid säsong och det har varit en rolig duell. Jag är säker på att det blir det nästa år också, sade Ogier.

Med sju VM-titlar har Ogier två titlar upp till landsmannen Sebastien Loeb som plockade hem VM nio gånger under karriären.

TT
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons