Sport

Så startar allsvenskan – stormöte direkt

Mästarlaget Malmö FF, här Anders Bleg Christiansen, börjar hemma mot Hammarby när allsvenskan startar i april. Arkivbild.
Foto: Andreas Hillergren/TT
Sport
Sport Svenska mästarlaget Malmö FF börjar hemma mot Hammarby medan nykomlingarna Degerfors börjar borta mot AIK och Halmstad tar emot Häcken.
Så blir premiäromgången i allsvenskan med huvuddatum den 11 april.
PREMIUM

Den första delen av spelprogrammet i den herrallsvenska fotbollen har presenterats. Nästa steg blir att Svensk Elitfotboll tillsammans med klubbarna och Svenska fotbollförbundet beslutar om exakta dagar och tider för de åtta första omgångarna.

Premiäromgångens huvuddatum blir den 11 april och serien kommer, precis som den gångna säsongen att pågå ända in december (sista omgången spelas 5/12).

Redan prenumerant?
1 kr första månaden
Alla Premiumartiklar för 1 kr första månaden, därefter dras 99 kr per månad. Bindningstiden är aldrig mer än en månad. Säg upp när du vill.
Ingår i Norra Skåne Premium
 • NorraSkåne.se - Alla artiklar på NorraSkåne.se
 • Norra Skåne-kortet - Förmånliga erbjudanden varje månad
 • Nyhetsbrev - Senaste nytt direkt i din meljkorg

Sport

Styrelsen stöttar klubbdirektören – inte Hunt

IFK Norrköpings styrelse menar att den och ytterst ordföranden Peter Hunt är ansvarig för arbetsmiljön i klubben. Något Hunt inte skriver under på. Arkivbild.
Foto: Stefan Jerrevång/TT
Sport
Sport Flera mångåriga och profilerade ledare valde att sluta.
Skarp kritik riktades mot ordföranden Peter Hunts ledarstil.
Nu ger en majoritet i IFK Norrköpings klubbstyrelse avgående klubbdirektören Jens Magnusson sitt fulla stöd.

Det har stormat rejält i den allsvenska storklubben den senaste tiden.

I ett officiellt uttalande på klubbens webbplats presenterar styrelsen resultat av den rapport där arbetsmiljön i föreningen kartlagts.

Skriver inte under

Uttalandet är undertecknat av majoriteten (fem) av styrelsens medlemmar. Ordföranden Peter Hunt är inte en av dessa.

För några år sedan initierade styrelsen ett samarbete med Svenska ledargruppen. Dess representant Johan Brolin citeras i uttalandet:

"Svenska ledargruppen fick 2016 uppdraget att kartlägga arbetsmiljön i IFK Norrköping. Utifrån kartläggningen gavs förslag på åtgärder såsom riskbedömningar, dokumentation, utbildningar, skyddskommitté med mera. När sedan Jens Magnusson tillträdde som klubbdirektör/vd gjorde han tidigt verklighet av detta och sedan dess har vi haft ett mycket bra samarbete där Jens varit drivande."

IFK Norrköpings styrelse skriver:

"Rapporten fastslår vidare att arbetsmiljön till stora delar är god i IFK och har förbättrats markant de senaste åren. Dock finns en del brister där arbetssätt och kommunikation behöver förbättras och rättas till. De brister som framkommit är främst inte kopplat till den operativa ledningen utan till samarbetet med styrelsen och enskilda personer. Styrelsen har tagit till sig den interna kritiken som noterats och kommer säkra att de förbättringsförslag som lagts fram i rapporten åtgärdas skyndsamt."

Styrelsen har ansvaret

"Ansvaret för arbetsmiljön inom IFK Norrköping landar på styrelsen och ytterst dess ordförande. Styrelsen vill därför härmed uttala sitt fulla stöd och förtroende till klubbdirektör Jens Magnusson och IFK Norrköpings medarbetare – endast tillsammans kan vi förbättra IFK."

I ett öppet brev till Norrköpings Tidningar vänder sig Hunt "starkt emot de beskrivningar där det är jag som enskild person som är ansvarig för den påstådda arbetsmiljön inom IFK. Ingen, jag upprepar ingen, har personligen tagit upp frågan öga mot öga med mig. Jag har heller aldrig känt något obehag att samarbeta med någon i organisationen."

Föreslås inte för omval

Inför årsmötet har valberedningen inte föreslagit omval för Hunt som ordförande.

"Jag accepterar att det finns andra uppfattningar och just nu har valberedningen gjort en bedömning att medlemmarna önskar en annan ordförande. Det accepterar jag givetvis." skriver Hunt.

På Norrköpings Tidningars frågor om han kan tänka sig att kandidera eller ta andra uppgifter i klubben, svarar Hunt:

"Funderar på hur jag ska agera. Ärligt, vet ej. Beror ju på vad valberedningen föreslår... Kommer ej ta någon annan roll."

Henrik Skiöld/TT

Sport

Klæbo gör comeback i Falun

I Falun gör Johannes Høsflot Klæbo comeback i världscupen. Arkivbild.
Foto: Ole Martin Wold
Sport
Sport

Johannes Høsflot Klæbo kommer att göra comeback i världscupen i Falun. Han har inte tävlat sedan världscuptävlingarna i Ruka i slutet av november.

Resten av det norska landslaget gjorde sin återkomst i Lahtis i helgen, men Klæbo fanns inte med i truppen.

Nu är planen att han åker till Falun för att delta i tävlingarna där.

"I dessa tider är ingenting säkert, men planen är att Johannes kommer till Falun i bil under onsdagen", skriver Klæbos pappa och manager till NTB.

Det norska laget som tävlade i Lahtis har åkt direkt till Falun därifrån.

Sverige har infört inreseförbud från Norge, men idrottsutövare som tävlar på internationell nivå har undantagstillstånd.

Sport

Svenskarnas succé – målfest i NHL

Anaheimbacken Hampus Lindholm, till vänster, firar sitt 3–0-mål i matchen mot Colorado.
Foto: Alex Gallardo/AP/TT
Sport
Sport Svenskarnas målskytte var glödhett i nattens NHL.
Anaheims seger fixades av tre svenska målskyttar. Filip Forsberg gjorde säsongens fjärde mål för Nashville och Los Angeles vann efter både svenska mål och assister.

Jakob Silverberg, Rickard Rakell och Hampus Lindholm (Anaheim). Carl Grundström och Lias Andersson (Los Angeles). Filip Forsberg (Nashville).

Tack vare nattens svenska målfest segrade Anaheim över Colorado med 3–1 och Los Angeles vann över St Louis med 6–3. Däremot räckte inte målet av Filip Forsberg, som spelades fram av Viktor Arvidsson, till seger för Nashville – som förlorade med 2–3 mot Dallas (där John Klingberg fixade en assist).

3–0 för Anaheim

Matchen mellan Anaheim och Colorado var knappt en minut gammal när Jakob Silfverberg direkt efter en tekning satte ett välplacerat skott bakom Philipp Grubauer i Colorados mål. Halvvägs in i den andra perioden tog Rickard Rakell emot en välplacerad passning mitt framför mål och kunde placera 2–0. Bakom det fina passningsspelat som föranledde målet låg bland annat Jacob Larsson, som noterades för en assist.

I den tredje perioden lyckades Colorado utjämna till 2–1 och jagade kvittering, men Hampus Lindholm punkterade matchen när han hivade i väg pucken, som gled in i Colorados tomma målbur med drygt en och en halv minut kvar.

Anaheims målvakt John Gibson räddade lagets seger tack vare sina 32 räddningar – och Anaheim fick därmed revansch på Colorado, som man förlorade mot med 2–3 efter förlängning i fredags.

Solouppvisning av Grundström

Los Angeles hade målfest mot St Louis – och lagets svenskar var involverade i flera av målen. Carl Grundström stod för en fantastisk soloprestation när han fintade bort minst två St Louis-spelare och sedan satte 2–0-målet i slutet av den första perioden. En period senare kom Lias Andersson fri och överlistade Ville Husso i St Louis mål. Där emellan hade Adrian Kempe noterats för två assist.

St Louis lyckades göra två mål på 48 sekunder, men närmare än 5–3 kom aldrig Stanley Cup-mästarna från 2019. Los Angeles Drew Doughty satte till slut 6–3 i tom bur.

Susanna Persson Öste/TT

Sport

Ullmark tillbaka som hjälte efter sorgebeskedet

Buffalo-målvakten Linus Ullmark skriker ut sin glädje efter straffsegern mot Washington.
Foto: Nick Wass/AP/TT
Sport
Sport Linus Ullmark blev Buffalos store hjälte i mötet med Washington.
Med 28 räddade skott och tre stoppade straffar ordnade han 4–3-segern.
– Det har varit svårt, säger han om tiden efter att hans pappa avled förra veckan.

Linus Ullmark fick beskedet efter matchvärmningen inför bortamötet i NHL med Philadelphia i förra veckan. När han kom till omklädningsrummet hade han ett missat samtal från sin mamma.

– Hon ville ringa mig och berätta att den eftermiddagen hade pappa lämnat oss. Han lämnade oss fridfullt och stilla med henne vid sin sida, sade han till klubbens webbplats.

Sedan följde två missade matcher på grund av personliga skäl.

Till dubbelmötet med Washington var 27-åringen tillbaka i Buffalos målbur – och i andra matchen var det han som klev in i hjälterollen.

Ullmark stoppade 28 skott – bland annat Nicklas Bäckströms tidiga friläge i förlängningen – och sedan säkrade han Buffalos seger med tre straffräddningar.

– Det har varit svårt. Det har varit mycket känslor, tankar som har behövts processas, säger Ullmark om den senaste tiden till nhl.com.

– Jag försöker ta dag för dag, vara glad när jag är glad och ledsen när jag är ledsen. Och just nu är jag väldigt tacksam över den här segern.

Buffalos Jack Eichel gjorde straffläggningens enda mål och avgjorde därmed matchen mot Washington.

Sport

Norska ändringen efter inreseförbudet

Norskorna firar efter succén i världscupcomebacken. Arkivbild.
Foto: Jussi Nukari/AP/TT
Sport
Sport Det nya inreseförbudet från Norge ställer till det för Therese Johaug och de andra norska skidstjärnorna.
I stället för att åka hem till Norge mellan tävlingarna åker de direkt till Falun från Lathis.

Planen var egentligen att de skulle flyga hem till Norge för att sedan åka en och en i bil till helgens tävlingar i Falun. Men så blir inte fallet. Landslagsledningen vill inte riskera att det svenska inreseförbudet från Norge – som trädde i kraft natten mot måndag – ska ställa till det.

Det innebär att det norska landslaget får några extra dagar i Sverige.

– Vi tog inte risken att åkarna inte skulle få åka in till Sverige på onsdag, som var planen, så vi fick omboka planet till Stockholm. Där kommer alla åkare och några från skidförbundet att släppas av, säger landslagschefen Espen Bjervig till norska TV 2.

Han berättar också att flera andra från det norska skidförbundet åkte från Oslo till Falun under söndagen, för att inte riskera att stoppas av inreseförbudet.

Det norska landslaget gjorde comeback i världscupen i Lahtis efter att ha avstått alla tävlingar sedan slutet av november.

Tävlingarna i Falun avgörs den 29–31 januari.

ANNONS

Detta är en sponsrad artikel och inte skriven av tidningens journalister.

Nätcasino

Populära casino online spel

Nätcasino Ett casino är ett ställe som man besöker för att spela olika hasardspel och i finland har man exempel vis parhaat nettikasinot 2020 (dom bästa casino online 2020, på finska) som en av dom bästa mest populära online casino på marknaden.

Det finns många olika former av hasardspel men den gemensamma nämnaren med alla spel är att det alltid är slumpen som avgör om man vinner eller förlorar. I många andra spel beror vinst eller förlust på att man är en skicklig spelare men när man spelar ett hasardspel gäller det snarare att chansa och ha tur i spel än att man är en talangfull spelare.

Det vanligaste när man spelar olika casinospel är att man spelar för pengar och chansar man rätt och vinner så kan man då också vinna en hel del med pengar. Att spela casinospel är populärt världen över vilket innebär att det även är mycket populärt i Sverige, inte minst att spela casino online. Däremot har det inte alltid varit så utan att spela på casino är något som nyare än vad man många gånger kan tro. Det var nämligen inte förens 1992 som det blev klart att några casinon skulle få öppnas upp i Sverige.

I mitten på 90-talet i takt med att det blev allt vanligare för folk att ha internet hemma så blev det då också vanligt att spela casino online och intresset för casino online har inte direkt minskat sedan dess. I Sverige finns det ett stort utbud av olika casinospel online. Fördelarna med att det finns stor variation av olika casinospel är såklart många men när det finns mycket att välja på kan det också vara svårt att veta vilket spel som är de bästa ute på marknaden.

Det är svårt att ge ett konkret svar på vilket casinospel som är bäst eftersom det är en smaksak och det gäller att pröva sig fram för att hitta det spel som passar en själv bäst men däremot går det att svara på vilka spel som är populärast.

5 av de populäraste casinospelen

Casino War är ett kortspel som många tycker om att spela när de spelar på casino online. I Casino war så använder man sig av sex kortlekar och som spelare så spelar man alltid mot dealern. Det hela går ut på att man ska ha ett högre kort än vad dealern har för har man det så vinner man. Kortspelet är främst omtryckt för att reglerna är simpla och därför kommer det inte ta långt tid alls att lära sig hur man spelar.

BlackJack är ett annat mycket populärt kortspel som handlar om att man ska lyckas komma så nära 21 som det är möjligt. Det viktiga är att inte komma över 21 för gör man det så vinner dealern.

Slots är kanske det absolut populäraste casinospelet och det är inte svårt att förstå varför, för att det är så enkelt samtidigt som chansen till vinst är stor. Slots är en slags spelautomat. Det är ett hjul som snurrar och för att få vinst ska flera likadana symboler synas efter varandra.

Roulett är ett av de spelen som många nog tänker på när casino nämns och kanske är det just därför som så många väljer att spela roulett även online. Roulett går ut att man satsar på en färg (svart/rött), en siffra eller varför inte en kombination. Sedan sätts en kula i rullning. För vinst så måste kulan stanna på exempelvis den siffra som man har satsat på.

Poker är ett casinospel som kan spelas av de flesta och många spelar idag poker online. Det finns några olika varianter av poker (ex. Texas Hold’em) men det hela handlar om att satsa med pokermarker. Hur mycket man satsar baseras på hur höga kort man har på handen men det går också att bluffa.

Sport

Ingen flockimmunitet förrän efter OS

Japan har stora utmaningar inför OS gällande vaccinering. Arkivbild.
Foto: Eugene Hoshiko/AP/TT
Sport
Sport
PREMIUM

Japan och Tokyo kommer att nå flockimmunitet mot covid-19 men dock först i oktober, långt efter att OS är planerat att avgöras i Tokyo. Den bedömningen gör nu analysföretaget Airfinity.

– Japan ser att ut att vara ganska sena. De är beroende på import av vaccin från USA och det ser inte ut som de får speciellt stora kvantiteter av till exempel Pfizers vaccin, säger Rasmus Bech Hansen, grundare av Airfinity.

Redan prenumerant?
1 kr första månaden
Alla Premiumartiklar för 1 kr första månaden, därefter dras 99 kr per månad. Bindningstiden är aldrig mer än en månad. Säg upp när du vill.
Ingår i Norra Skåne Premium
 • NorraSkåne.se - Alla artiklar på NorraSkåne.se
 • Norra Skåne-kortet - Förmånliga erbjudanden varje månad
 • Nyhetsbrev - Senaste nytt direkt i din meljkorg

Sport

Landslagsläkare om vaccintvekan: "Provocerande"

Handbollslandslagets läkare Daniel Jerrhag. Arkivbild.
Foto: Johan Nilsson/TT
Sport
Sport Vaccinet ses som en förutsättning för att idrotten ska kunna återgå till det normala. Ändå har svenska idrottsläkare mött elitidrottare som är tveksamma till att vaccinera sig.
– Jag tycker det är extremt provocerande, säger handbollsherrarnas läkare Daniel Jerrhag.
PREMIUM

TT har intervjuat fyra läkare som jobbar nära några av landets främsta idrottare och landslag. Hos dem råder ingen tvekan. Uppmaningen till idrottarna är solklar: ta vaccinet mot covid-19.

– Vaccinet behövs och det ska man ta. Den här diskussionen kommer alltid. Det beror tyvärr på anti-vaccinationsmänniskorna som ägnar sig åt Googleforskning. Jag tycker det är extremt provocerande, säger Daniel Jerrhag, läkare hos handbollsherrarna som just nu spelar VM i Egypten.

Redan prenumerant?
1 kr första månaden
Alla Premiumartiklar för 1 kr första månaden, därefter dras 99 kr per månad. Bindningstiden är aldrig mer än en månad. Säg upp när du vill.
Ingår i Norra Skåne Premium
 • NorraSkåne.se - Alla artiklar på NorraSkåne.se
 • Norra Skåne-kortet - Förmånliga erbjudanden varje månad
 • Nyhetsbrev - Senaste nytt direkt i din meljkorg

Sport

Tom Brady tog Tampa Bay till Super Bowl

Tampa Bay Buccaneers superstjärna Tom Brady jublar efter segern mot Green Bay Packers.
Foto: Matt Ludtke/AP/TT
Sport
Sport Tom Brady har bytt lag – men fortsätter att prenumerera på Super Bowl.
Den störste NFL-spelaren genom tiderna har chans på en historisk sjunde Super Bowl-titel sedan hans nya lag Tampa Bay besegrat Green Bay.
I finalen väntar regerande mästarna Kansas City, som har slagit ut Buffalo.
PREMIUM

Den amerikanska fotbollens superstjärna, Tom Brady, passade till tre touchdowns och såg till att Tampa Bay Buccaneers besegrade det topprankade hemmalaget Green Bay Packers med 31–26 i söndagens semifinal på Lambeau Field i Wisconsin.

– Det har varit en lång resa och i dag var det en fantastisk laginsats, sade Brady under ceremonin efter matchen.

Redan prenumerant?
1 kr första månaden
Alla Premiumartiklar för 1 kr första månaden, därefter dras 99 kr per månad. Bindningstiden är aldrig mer än en månad. Säg upp när du vill.
Ingår i Norra Skåne Premium
 • NorraSkåne.se - Alla artiklar på NorraSkåne.se
 • Norra Skåne-kortet - Förmånliga erbjudanden varje månad
 • Nyhetsbrev - Senaste nytt direkt i din meljkorg
Förhandsvisning på nästa artikel
NÄSTA ARTIKEL