Annons

SM-slutspelet i ishockey flyttas fram

Herrarnas SM-slutspel i ishockey flyttas fram två veckor.
Det skriver SHL på sin hemsida.
Coronaviruset har flyttat många matcher och tanken är att ge mer utrymme för uppskjutna matcher.
Publicerad 15 januari 2021 • Uppdaterad 25 november 2021
Brynäs spelschema har drabbats hårt av covid-19. Arkivbild.
Brynäs spelschema har drabbats hårt av covid-19. Arkivbild.Foto: Pär Bäckström/TT

Grundserien kommer att spelas enligt nuvarande spelschema fram till omgång 47 den 27 februari, men med reservation för ytterligare flyttar. Därefter blir det paus i det ordinarie schemat. Innan omgång 48 startar den 9 mars är tanken att det ska finnas utrymme för flera tidigare flyttade matcher att spelas.

Efter omgång 50, den 13 mars, väntar ytterligare en veckas paus för att spela tidigare flyttade matcher innan omgång 51 inleds den 23 mars.

Annons

Grundserien är planerad att vara klar den 25 mars.

"Det är en historisk säsong i och med de utmaningar vi ser till följd av pandemin och vi kommer även fortsättningsvis behöva vara flexibla för uppdateringar och ändringar till följd av pandemin. Tack vare flexibilitet och gott internt samarbete har vi nu en god plan för genomförandet av grundserien 2020/2021", säger Johan Hemlin, sportchef och vice VD SHL till hemsidan.

Datum för slutspelet kommer att meddelas inom kort. Planen är att spela slutspelet i samma format och plan som tidigare.

Brynäs är det lag vars schema har drabbats hårdast. Laget har endast spelat 26 matcher, att jämföra med 31–33 matcher som de andra SHL-lagen har avverkat

TT
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons