Annons

Trudeau avråder från resor – med Sanders-meme

Publicerad 24 januari 2021 • Uppdaterad 25 november 2021
Bilden av den påpälsade Vermontsenatorn Bernie Sanders under presidentinstallationen tidigare i veckan har fått stor spridning i sociala medier i så kallade memes.
Bilden av den påpälsade Vermontsenatorn Bernie Sanders under presidentinstallationen tidigare i veckan har fått stor spridning i sociala medier i så kallade memes.Foto: BRENDAN SMIALOWSKI/AFP/TT

Kanadas premiärminister Justin Trudeau uppmanar sina landsmän att hålla sig hemma – med hjälp av den amerikanske senatorn Bernie Sanders.

En bild av Sanders, när han påpälsad sitter i publiken under president Joe Bidens installation, har under veckan fått stor spridning i sociala medier. I så kallade memes har Sanders klippts in i alla tänkbara situationer.

En som har hoppat på trenden är Trudeau. I ett inlägg på Instagram syns Sanders inklippt i bakgrunden under en pressträff framför det Trudeauska hemmet. "Nu är det inte läge att resa. Stanna hemma – och med det menar jag era egna hem", skriver premiärministern.

TT
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons