GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Vill inte bygga i Paradiset

Förslaget och detaljplanen för kvarteret Paradiset ställs nu ut. En majoritet i miljö och stadsbyggnadsnämnden står bakom. Men Folkets Väl inte vill bygga i kvarteret.
Hässleholm • Publicerad 28 januari 2021 • Uppdaterad 25 november 2021

Efter beslutet i arbetsutskottet sade nämndens ordförande Kenny Hansson (M):

– Nu är vi äntligen ett steg närmare en utveckling av Paradisområdet. Efter det inarbetade ordförandeförslaget efter samrådet har vi nu möjlighet att skapa 175 nya, centralt belägna, bostäder. Området kommer karaktäriseras av grönska och kommer bli en riktig pärla staden.

När ärendet var uppe i nämnden röstade 10 ledamöter för att ställa ut det reviderade förslaget som bland annat innebär att det ska byggas 175 nya lägenheter i kvarteret.

De förändringar som gjorts sedan samrådet består framförallt i att det planerade så kallade multihuset har omgestaltats och föreslås innehålla totalt sex våningar med parkering och centrumverksamhet i första våningen, parkering i våning två och tre samt bostäder i våning fyra, fem och sex.

– Området kommer att karaktäriseras av grönska och kommer att bli en riktig pärla i staden, påpekade ordförande efter beslutet i arbetsutskottet.

Men Björn Widmark (FV) var den som yrkade avslag.

Han menar bland annat att det är fel att bygga ett parkeringshus i staden. Han menar istället att de ”nuvarande införda hinder för parkering och biltrafik i centrum tas bort i flera delar”.

Han ifrågasätter därutöver ”lämpligheten att bygga bostäder ovanpå p-hus”, och framhåller exempelvis brandfaran. Björn Widmark vänder sig också emot rivningen av ”nuvarande moderna vårdcentral” som kan bli aktuellt om planerna går igenom.

Widmark har lämnat in en skriftlig reservation mot beslutet i miljö- och stadsbyggnadsnämnden.

Hans BryngelsonSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.