Palace vann efter sent avgörande

Publicerad 22 februari 2021 • Uppdaterad 25 november 2021
Christian Benteke avgör för Crystal Palace i den femte tilläggsminuten borta mot Brighton.Foto: Frank Augstein/AP/TT

Två skott på mål gav två mål – och en riktig stöld.

Crystal Palace vann borta mot Graham Potters Brighton med 2–1 i Premier League-fotbollen efter ett sent segermål av Christian Benteke i den femte tilläggsminuten.

Brighton hade ett 75-procentigt bollinnehav, 25–3 i målchanser och 5–2 i avslut på mål.

Det räckte inte.

Palace tog ledningen genom Jean-Philippe Mateta som elegant gjorde en piruett och avslutade med att klacka in 1–0 i 28:e minuten.

Brighton kvitterade i 55:e minuten genom Joel Veltman och jagade sedan ett segermål för att skapa lite lucka i bottenstriden.

I stället kontrade Roy Hodgsons Palace in segermålet.

Crystal Palace klev upp på 13:e plats med 32 poäng medan Brighton ligger kvar på 16:e med 26 poäng. Marginalen ned till nedflyttningsstrecket är bara fyra poäng.