Annons

Hillary Clinton ger ut politisk thriller

Publicerad 23 februari 2021 • Uppdaterad 24 november 2021
Hillary Clinton blir thrillerförfattare. Arkivbild.
Hillary Clinton blir thrillerförfattare. Arkivbild.Foto: AP/TT

Hillary Clinton har skrivit kontrakt med förlaget Simon & Schuster för att ge ut en politisk thriller som utspelas "i efterdyningarna av politiskt kaos". Den förra presidentkandidaten skriver boken "State of terror" tillsammans med författaren Louise Penny, uppger Axios.

Huvudpersonen i boken är en ung statssekreterare som börjar jobba för sin tidigare rival, en president som tillträtt efter fyra år av politiskt ledarskap som fått USA att "krympa på världscenen". Efter en rad terrordåd får statssekreteraren i uppdrag att reda ut en dödlig konspiration som drar nytta av den amerikanska regimens svagheter.

Annons

Hillary Clinton och Louise Penny är gamla vänner och i ett pressmeddelande uttrycker Clinton sin glädje över samarbetet:

"Jag har njutit av varenda en av hennes böcker och litterära personer likväl som av hennes vänskap. Nu slår vi ihop våra erfarenheter för att utforska den komplexa världen av högriskdiplomati och förräderi. Allt är inte som det först verkar", säger hon.

Boken ges enligt planerna ut i oktober.

TT
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons