Annons

Sörenstam nöjd trots missen: "Ganska stabilt"

Ett snett utslag som hamnade i grannens trädgård förstörde för Annika Sörenstam i tävlingscomebacken.
Det blev trippelbogey på hålet som ledde till en runda på 75 slag, tre över par.
– Men jag är ändå glad, säger hon.
Publicerad 26 februari 2021 • Uppdaterad 24 november 2021
Annika Sörenstam spelar ut på det första hålet i sin comebacktävling.
Annika Sörenstam spelar ut på det första hålet i sin comebacktävling.Foto: Cliff Hawkins/AP/TT

Efter drygt tolv år som "golfpensionär" gjorde den förra världsettan i golf comeback på USA-touren – på hemmabanan Lake Nona, där hon bor vid det 16:e hålet.

– Jag var väldigt nervös inför första utslaget. Jag visste vad jag skulle göra, men det gäller ju att göra det också, säger Sörenstam i Viasats tv-sändning.

Annons

– Jag ville ju inte göra någon besviken. Men efter första slaget lugnade jag ner mig.

Den förra världsettan låg bra med i fyra hål, då hon gick på par, men rasade i resultatlistan efter en trippelbogey på det femte hålet.

Då slog hon utslaget så snett att bollen hamnade inne i trädgården hos en av hennes grannar. Hon fick plikta ett slag och sedan slå om utslaget.

"Stabilt varv"

Det blev även en bogey på det tionde hålet. Hon hade flera birdiechanser, men missade alla utom på det 14:e hålet. Då slog hon upp bollen till en knapp halvmeter och hade inga problem att få i birdieputten. Till sonens Williams stora glädje, han hoppade och vinkade glatt till sin mamma.

– Det är så här jag spelar nuförtiden, ganska stabilt men med några hål som ställer till det. Det kom inte som någon överraskning, säger hon.

Tv-kommentatorn Carin Koch, som själv spelade på USA-touren när Sörenstam var som bäst, säger i Viasats sändning att det märks att Sörenstam är ringrostig eftersom hon missade fler fairways än hon brukade under sin storhetstid.

– Men hon har spelat mestadels stabilt, har ju bara en bogey och så den nesliga trippeln. Hon har gjort ett normalt stabilt varv, säger Koch.

För barnens skull

Sörenstam gör en tillfällig comeback på USA-touren, dels för att tävlingen går på hemmabanan och hennes barn ville se henne spela, dels för att testa krafterna mot de bästa innan hon kanske startar i US Open för seniorer senare i sommar.

Sörenstam har kvalificerat sig för seniortouren eftersom hon fyllde 50 år i höstas.

– Jag är så glad, det är roligt att barnen är här och att Mike (maken) bar bagen, säger Sörenstam som hade barnen med sig vid intervjun.

Annons

– Jag är stolt över mamma, säger Ava.

– Det var kul att se henne spela. Hon är tuff – på ett bra sätt, säger William.

Sörenstam spelar de två första dagarna tillsammans med Madelene Sagström, regerande titelhållare i tävlingen, och Anna Nordqvist. Ingen av dem hade någon strålande förstadag och är flera slag ifrån täten. Nyzeeländskan Lydia Ko leder efter en 65-rond, sju under par.

Det är långt ifrån säkert att Sörenstam får spela alla fyra dagarna. Kvalgränsen går efter fredagens spel.

– Jag behöver spela bättre, säger hon.

Ingela Ahlberg/TT

TT
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons