Annons

Migrantförläggning i Jemen brann – många döda

Publicerad 8 mars 2021 • Uppdaterad 24 november 2021

Minst åtta migranter och vakter har omkommit i en brand på en migrantförläggning i Jemens huvudstad Sanaa, enligt Internationella migrationsorganisationen (IOM). Ytterligare över 170 personer har skadats, nära hundra av dem svårt.

"Åtta personer har bekräftats döda, men den verkliga dödssiffran tros vara mycket högre", skriver Carmela Godeau, IOM:s Mellanöstern- och Nordafrikachef, i ett inlägg på Twitter.

Annons

Det är oklart hur branden startade.

Varje år ger sig tusentals migranter ut på den livsfarliga båtresan mellan Afrikas horn och Jemen med målet att ta sig vidare till andra länder kring Persiska viken. Många fastnar i det krigshärjade landet, där den humanitära krisen enligt FN är den värsta i världen.

Förra veckan drunknade minst 20 personer då människosmugglare kastade ett stort antal migranter överbord under överfarten mellan Djibouti och Jemen, enligt IOM.

TT
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons