Annons

Cykla i städer – från soffan

Publicerad 13 mars 2021 • Uppdaterad 25 november 2021
Nu erbjuds allt fler sightseeingturer på cykel – som kan ses hemifrån.
Nu erbjuds allt fler sightseeingturer på cykel – som kan ses hemifrån.Foto: Erlend Aas/NTB/TT

Pandemin föder nya idéer i besöksnäringen. Numera finns till exempel möjlighet att få en guidad sightseeing utan att lämna hemmasoffan. Det Köpenhamnsbaserade företaget Green Bikes Tours erbjuder direktsända cykelturer genom Köpenhamn, Berlin och Malmö. Turerna fokuserar på de olika städernas hållbarhetsarbeten och deltagarna kan ställa frågor till guiden via en chatt. Tours by Locals och The Tour Guy är två andra företag som arrangerar direktsänd sightseeing runt om i världen. (TT)

"Här ska vi inspirera besökare och visa hur man med enkla medel kan bidra till större mångfald i sin egen trädgård eller odlingsyta."

Jan Flemming Jensen, odlingschef på Kiviks Musteri, berättar i ett pressmeddelande om ett samarbete med grannen Stenshuvuds nationalpark. Under våren satsar man på en mångfaldsträdgård med fler boplatser för pollinatör er, och i Naturum i nationalparken ska besökarna kunna lära sig mer om vilda bin. (TT)

Jan Flemming Jensen.
Jan Flemming Jensen.Foto: Kiviks Musteri
Visste du att…

... Åland firar hundra år av självstyre den 9 juni 2022? Men jubileumsfirandet startar redan samma datum i år. Ön kommer att uppmärksamma självstyret med en rad coronaanpassade evenemang, till exempel en opera om häxprocesserna på Åland under 1660-talet. Dessutom ska ett nytt besökscenter i Bomarsund invigas. (TT)

I juni startar firandet på Åland.
I juni startar firandet på Åland.Foto: Pär Fredin/TT
Ny färjelinje till Tyskland

Nu planeras en ny färjelinje som kommer att göra det lättare att komma ut i Europa från Mälardalsregionen. Det är Rederi AB Gotland som planerar den så kallade Hansalinjen, som är tänkt att trafikera Rostock i Tyskland och Nynäshamn. Vissa turer kommer även att stanna i Visby. Turerna ska vara sammankopplade med interrailkortet, vilket gör att tågresenärer enkelt kan ta sig vidare ut i Europa med tåg från Rostock. Om allt går som planerat kan den nya linjen lanseras senare i år. (TT)

Under året är det tänkt att linjen mellan Nynäshamn och Rostock ska öppna.
Under året är det tänkt att linjen mellan Nynäshamn och Rostock ska öppna.Foto: Fredrik Sandberg/TT
TT
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons