Annons

Hemligt kring vaccinsorter i Stockholm

Publicerad 18 april 2021 • Uppdaterad 25 november 2021
Informationsskylt inför vaccinering i klubblokalen Fållan i Stockholm. Arkivbild.
Informationsskylt inför vaccinering i klubblokalen Fållan i Stockholm. Arkivbild.Foto: Jessica Gow/TT

Stockholmare som vaccineras får inte veta i förväg vilket covidvaccin de får. Vårdgivare i Region Stockholm har uppmanats att inte berätta vilket vaccin som används, rapporterar TV4.

Vårdbolaget Doktor 24 säger till tv-kanalen att de har blivit muntligt ombedda att inte berätta vilket vaccin det är förrän i samband med att sprutan ska ges.

Annons

TV4 har också besökt en av företagets kliniker i Stockholm och frågat vilket vaccin som används, varpå personalen svarade att de inte får berätta det.

– Dels är det så att det inte är säkert att man vet vilket vaccin man kan erbjuda förrän man ger vaccinationen då, det är därför vi har den rutinen, säger regionens vaccinsamordnare Magnus Thyberg.

I grannregionen Sörmland finns det ingen sådan munkavle. Där säger vaccinsamordnare Magnus Johanson att han tror att transparens ökar viljan att bli vaccinerad, samt att det minskar risken att personer tackar nej i sista stund.

TT
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons