Annons

Ung man skjuten i Märsta

En man i 20-årsåldern har blivit skjuten i Märsta, norr om Stockholm. Hans skador beskrivs som allvarliga och han har hämtats av en ambulanshelikopter.
Polisen har gripit en annan ung man som misstänks ha skjutit.
Publicerad 18 april 2021 • Uppdaterad 24 november 2021
En man i 20-årsåldern sköts i Märsta norr om Stockholm.
En man i 20-årsåldern sköts i Märsta norr om Stockholm.Foto: Anders Wiklund/TT

Flera personer ringde och larmade om skottsmällar när klockan var några minuter i nio på söndagskvällen. Polisen ryckte ut till den misstänkta brottsplatsen, ett område intill en skola, och fann där den skjutne mannen.

Han har blivit skjuten med ett eller flera skott, säger Stockholmspolisens presstalesperson Ola Österling.

Annons

– När han avtransporterades var han vaken och talbar. Vi har således kunnat kommunicera med honom medan han togs om hand av ambulanssjukvårdare, säger han.

– Vi har haft ett bra samtal med målsägande. Vad det innehöll omfattas av förundersökningssekretess.

Polisen grep en stund senare en misstänkt skytt, en man som också är i 20-årsåldern. Enligt Aftonbladets obekräftade uppgifter har även ett vapen hittats.

Brottet rubriceras som ett mordförsök. Området har spärrats av och polisens insats beskrivs som omfattande.

– Vi har ett flertal vittnen, personer på plats, som har gjort vissa iakttagelser och som vi håller på och förhör just nu. Vi planerar att sätta i gång dörrknackning i ett närliggande bostadsområde, säger Ola Österling.

TT
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons