Annons

Misstänkta övergrepp i "Paradise hotel" utreds

En förundersökning har inletts efter de misstänkta övergreppen i "Paradise hotel", skriver Dagens Nyheter.
Publicerad 22 april 2021 • Uppdaterad 24 november 2021
Årets säsong av "Paradise hotel" har sedan tidigare pausats, efter att två kvinnliga deltagare vittnat om att de blivit utsatta för övergrepp. Pressbild.
Årets säsong av "Paradise hotel" har sedan tidigare pausats, efter att två kvinnliga deltagare vittnat om att de blivit utsatta för övergrepp. Pressbild.Foto: Viaplay

Två kvinnliga deltagare har vittnat om att de utsattes för övergrepp under inspelningarna, och nu utreds ärendet av åklagare. Ingen person är i nuläget delgiven misstanke om brott.

– Jag kan inte säga så mycket just nu annat än att vi nu vidtar initiala åtgärder. Det vi kommer att börja med är att hålla förhör med de inblandande. Någon ytterligare information kan jag inte ge just nu, säger Charlotte Frisack Brodin, kammaråklagare på Norrorts åklagarkammare i Stockholm, till DN.

Annons

För två dagar sedan plockades hela säsongen bort från Viaplay, i samband med att händelserna också polisanmäldes.

"Jag har i dag fattat beslut om att pausa 'Paradise hotel' efter att ha nåtts av ny information som jag ser oerhört allvarligt på och avser gå till botten med", sade Anders Jensen, vd och koncernchef för Nent Group då.

Parallellt med polisanmälan görs en intern utredning för att gå till botten med hur produktionen på plats i Mexiko hanterade händelserna.

Enligt Expressen ska produktionsbolaget Mastiff också överlämna allt videomaterial från den aktuella kvällen till polisen.

Sofia Sundström/TT

TT
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons