Annons

Världsekonomiskt forum ställs in

Publicerad 17 maj 2021 • Uppdaterad 24 november 2021
Världsekonomiskt forum ställer in årsmötet för 2021. På bilden syns EU-kommissionens ordförande Ursula von der Leyen tala på årsmötet 2020. Arkivbild.
Världsekonomiskt forum ställer in årsmötet för 2021. På bilden syns EU-kommissionens ordförande Ursula von der Leyen tala på årsmötet 2020. Arkivbild.Foto: Gian Ehrenzeller/AP/TT

Världsekonomiskt forums (WEF) årsmöte för 2021 ställs in. Det skulle ha arrangerats i augusti i Singapore, men siktet är nu i stället inställt på första halvan av 2022.

"Tyvärr har de tragiska omständigheterna runtom jordklotet, det svåra reseläget, den varierande vaccinationstakten och osäkerheten kring nya virusvarianter tillsammans gjort det omöjligt att förverkliga ett internationellt möte med företags-, regerings- och civilsamhällesledare av den storleken som vi hade planerat", skriver WEF i ett uttalande.

Annons

Ett datum för nästa årsmöte har ännu inte bestämts.

Den Schweiz-baserade organisationen WEF brukar samlas i Davos i januari, men hade planerat att flytta årsmötet 2021 till Singapore i augusti på grund av smittläget.

TT
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons