Annons

Europarekord av Ingebrigtsen

Publicerad 10 juni 2021 • Uppdaterad 25 november 2021
Jakob Ingebrigtsen. Arkivbild.
Jakob Ingebrigtsen. Arkivbild.Foto: Christine Olsson/TT

Norske löparen Jakob Ingebrigtsen visar storform.

20-åringen sprang sitt livs lopp på 5 000 meter under Diamond League-galan i Florens – och slog nytt Europarekord med 12.48,45. Det är en sekund och 26 hundradelar snabbare än belgiern Mohammed Mourhits tidigare rekord som stod sig i nästan 21 år.

Annons

– Det är helt fantastiskt. Det är mycket hårt arbete som ligger bakom. det är mitt första 5000-meterslopp på två år, så man vet aldrig var man står, men samtidigt har jag löpt väldigt fort på träning, säger han till NRK.

Det är även en rejäl putsning av Ingebrigtsens personliga rekord. Tidigare hade norrmannen sprungit på 13.02,03.

Men han är inte den enda som sprang fort under torsdagskvällen. Nederländskan Sifan Hassan – som förra veckan slog världsrekord på 10 000 meter – sprang 1 500 meter på 3.53,63, drygt tre sekunder från Genzebe Dibabas sex år gamla världsrekord.

TT
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons