Annons

Eriksens hälsning: "Ni är bara så starka"

Danmark gjorde en bragdmatch mot Belgien i den känslosamma återkomsten till Parken, men föll med 1–2.
Efter matchen skickade Christian Eriksen en hälsning: "Ni är bara så starka".
Publicerad 17 juni 2021 • Uppdaterad 24 november 2021
Danmarks anfallare Martin Braithwaite i matchen mot Belgien.
Danmarks anfallare Martin Braithwaite i matchen mot Belgien.Foto: Friedemann Vogel/AP/TT

I den tionde minuten hyllades den danska landslagsstjärnan Christian Eriksen med en rungande minutlång applåd på Parken av spelarna och de 25 000 åskådarna på Parken i EM-mötet mellan Danmark och Belgien.

– Det säger något om fotboll. Hur stor fotbollen är. Det finns något som är större än fotboll. Att stoppa spelet i ett slutspel och applådera för en lagkamrat. Stort tack för det, säger anfallaren Martin Braithwaite.

"Sinnessjukt stolt"

Annons

Eriksen vårdas på Rigshospitalet efter det hjärtstillestånd han drabbades under EM-premiären mot Finland i lördags. Efter 1–2-förlusten mot Belgien hörde han av sig till sina lagkamrater.

– Han skickade ett meddelande till oss i vår Whatsapp-grupp, där han skrev: "Ni är bara så starka". Det tror jag att han skrev. Jag har själv inte haft tid till att se det, för jag skulle ut och göra intervjuer, säger Braithwaite.

Yussuf Poulsen gav Danmark ledningen redan efter 99 sekunder och under den första halvleken dominerade danskarna mot världsettan Belgien.

– Jag är sinnessjukt stolt över att spela för det här laget. Jag är stolt över mina lagkamrater, över staden och hela Danmark. Den här stöttningen är något helt speciellt, säger Braithwaite, som hade de främsta danska kvitteringschanserna.

– När du är fotbollsspelare har du ambitioner att spela för de största klubbarna, men det allra största är att spela på ett fullt Parken med den här uppbackningen. Det är något du aldrig får uppleva på andra ställen, fortsätter anfallaren.

I andra halvlek vände belgarna. Främst genom den inhoppande världsstjärnan Kevin De Bruyne, som först spelade fram Thorgan Hazard till 1–1 och sedan själv satte avgörande 2–1.

"Finns inga gränser"

Trots 0–1 mot Finland och förlusten mot Belgien kan Danmark gå vidare. Det krävs dock seger mot Ryssland samtidigt som Finland förlorar mot Belgien för att det hoppet ska leva.

– Jag ser redan fram mot måndag. Nu ska vi jävlar i mig slutföra det här och se till att vi går vidare. Det finns inga gränser för den här gruppen. Vi tror på oss själva, säger Braithwaite.

Daniel Kihlström/TT

TT
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons