Annons

Olsson: "Hade kanske missat första matchen"

Martin Olsson var uttagen i EM-truppen men en spricka i vadbenet kostade honom platsen.
Nu tränar han för fullt igen.
– Jag hade kanske missat den första matchen, men jag hade definitivt kunnat vara med i de andra, säger ytterbacken till Göteborgs-Posten.
Publicerad 19 juni 2021 • Uppdaterad 24 november 2021
Häckens Martin Olsson tränar för fullt igen och menar att han bara hade missat den första matchen i EM. Arkivbild.
Häckens Martin Olsson tränar för fullt igen och menar att han bara hade missat den första matchen i EM. Arkivbild.Foto: Björn Larsson Rosvall/TT

Olsson var länge ett frågetecken och sedan han läkarundersökts av landslagets medicinska team togs beslutet att lämna honom utanför truppen och i stället plocka in Pierre Bengtsson.

Olsson säger till GP att han hade ett bra samtal med förbundskaptenen Janne Andersson.

Annons

– Jag tar med mig att jag och Janne hade ett bra snack. Han visade från första början att han litar på mig när han tog med mig i truppen. Jag uppskattar och respekterar det.

– Vi hade ett bra snack, men tyvärr kunde de inte vänta någon vecka till. Om jag inte hade tränat på ett tag så skulle de inte kunna kalla in någon annan. De kände att det var det beslutet de var tvungna att ta, säger Olsson till GP.

Martin Olsson får i stället följa landslagets EM-äventyr via tv.

– Jag tittar. Det är inte så jobbigt. Man får uppskatta att man har varit med i tre mästerskap. Det är inte många i Sverige som har eller kommer vara det, säger han.

Landslagets assisterande förbundskapten Peter Wettergren fick på dagens presskonferens kunskap om Olssons påstående om att denne bara hade missat öppningsmatchen mot Spanien.

– Vi hade bra diskussioner med Martin när han hade en fraktur och för oss gick det inte att chansa att gå in i ett EM med en spelare som har en fraktur. Där är svaret ganska enkelt. Vi var tvungna att ha spelare som är skadefria. Det hade vi inga garantier på när det gäller Martin, säger Wettergren.

Henrik Skiöld/TT

Jens Bornemann/TT

TT
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons