GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Långbollar inte Bjerres melodi

Broby ligger i startblocken inför en ny säsong. Med en ny tränare ser man realistiskt på sin kommande prestation.
FOTBOLL • Publicerad 21 juni 2021 • Uppdaterad torsdag 11:28
Stefan Bjerre har en lång fotbollskarriär bakom sig. Nu har han hittat till Broby.
Stefan Bjerre har en lång fotbollskarriär bakom sig. Nu har han hittat till Broby.
Foto: Andreas Bergman

Tidigare Bromöllatränaren Stefan Bjerre leder årets styrkor.

– Nu är det äntligen dags. Som vi väntat på att det ska dra igång, gläds nye tränaren Stefan Bjerre.

Det är äntligen premiärvecka och på Brobys damlagsträning är läget på topp. Man kan nästan ta på stämningen och förväntan ligger i luften trots att försäsongen var allt annat än lätt.

– Först blev vi drabbade av coronafall och andra sjukdomar som störde uppladdningen. Vi har inte kunnat spela mer än en ordentlig träningsmatch men fått bra hjälp av klubbens pojkar 14-lag som sparrat mot oss, säger Bjerre och fortsätter:

– Det har varit en nyttig erfarenhet och vi fick en del bra svar trots tufft motstånd. Tjejerna har visat en positiv inställning och en bra gemenskap.

Vill säkra kontraktet

Stefan är som tidigare nämnts ny på tränarpositionen. Han har hjälp av en rutinerad stab som varit i klubben sedan tidigare.

– Jag kan bidra med min erfarenhet. Jag har själv spelat fotboll i många år och dessutom varit damtränare i över 20, så jag har haft mycket med damfotboll att göra.

Blå- och orangeklädda Broby IF är nykomlingar men har en sund inställning till sin serie och vad man kan prestera där.

– Målet är definitivt att säkra nytt kontrakt. Det är bara att erkänna att vår trupp inte är så bred och vi får hoppas att tjejerna får vara skadefria.

Alla lagdelar delaktiga

Stefan Bjerre har sina tankar klara på hur han vill se sitt lag spela och ta sig an matcherna.

– Jag vill att vi ska kunna spela upp bollen genom alla lagdelar och komma till avslut på detta vis, säger Bjerre och tillägger:

– Att slå långbollar är inte vår melodi. Visst ska vi variera oss men att hålla i bollen är det vi tränar på och så vill vi spela. Det är en hel del passningsövningar och uppspelsövningar på våra träningar.

Gastkramande enkelserie

Årets serie spelas genom att lagen endast möter varandra en gång. Ett upplägg som är annorlunda men spännande enligt Stefan Bjerre.

– Varje poäng blir oerhört viktig och kniven finns mot strupen från första omgång. Man får inte förlora mot lagen som kommer att finnas i botten om man ska hänga kvar. Det kommer bli många ”sexpoängsmatcher” skulle jag tro.

Brobytränaren har börjat få koll på sitt lag och berömmer sina spelare.

– Alla lagdelar ser bra ut. Vi har ett homogent lag hela vägen från målvakt till anfallare, avslutar Stefan Bjerre.

Andreas Bergman
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.