Annons

Ericsson förlorare på deppig börs

Stockholmsbörsen sjönk i onsdagens handel. Detta trots att amerikanska centralbankschefen Jerome Powell dagen innan kom med lugnande signaler, bland annat om att banken inte kommer att hasta fram räntehöjningar.
Publicerad 23 juni 2021 • Uppdaterad 25 november 2021
Stockholmsbörsen backar i onsdagens handel. Arkivbild
Stockholmsbörsen backar i onsdagens handel. ArkivbildFoto: Joakim Ståhl/SvD/TT

Vid stängning hade OMXS-index i Stockholm tappat 1,0 procent.

Tillbakagången pågick hela börsdagen, och någon reaktionen på nya utspel i det komplicerade politiska läge Sverige befinner sig i märktes inte i handeln.

Annons

Telekombolaget Ericsson föll stort, 3,2 procent. I tisdags meddelade förvaltningsrätten att kinesiska Huawei stoppas i Sverige. Farhågor har lyfts om hur det påverkar Ericssons verksamhet i Kina.

Även livekasinoleverantören Evolution sjönk kraftigt, minus 3,1 procent.

Bankerna gick mot strömmen och Swedbank lyfte mest, 1,7 procent, efter en höjd köprekommendation från investmentbanken JP Morgan. Nordea ökade 1,0 procent.

Ledande Europabörser följde i stort inriktningen DAX-index i Frankfurt landade på minus 0,9 procent och CAC40-index i Paris tappade 0,8 procent. I London stängde FTSE100-index oförändrat.

TT
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons