Annons

Kina förbjuder privatundervisning i vinstsyfte

Publicerad 24 juli 2021 • Uppdaterad 24 november 2021
Kinesiska regeringen vill öka barnafödandet i landet och inför förbud mot privatundervisning i skolans kärnämnen. Arkivbild.
Kinesiska regeringen vill öka barnafödandet i landet och inför förbud mot privatundervisning i skolans kärnämnen. Arkivbild.Foto: Nomaan Merchant/AP/TT

Kinesiska regeringen vill öka barnafödandet i landet och inför därför förbud mot privatundervisning i vinstsyfte i skolans kärnämnen, rapporterar nyhetsbyrån AFP.

Att ha barn är dyrt i Kina och tanken nu är att inom tre år "avsevärt" minska hushållens ekonomiska börda och därmed uppmuntra par till att skaffa fler barn, enligt den statskontrollerade nyhetsbyrån Nya Kina.

Annons

Åtgärden antyddes redan på fredagen och sände då en chockvåg genom Kinas stora privata utbildningssektor och slog mot företagens aktiekurser.

Utländska investeringar i sektorn har också förbjudits av ett statligt råd, enligt Nya Kina. Dessutom förbjuds börsnoterade kinesiska företag att satsa pengar i branschen.

TT
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons