Annons

Det här ska du plantera i augusti

Publicerad 8 augusti 2021 • Uppdaterad 25 november 2021
Blommande höstaster.
Blommande höstaster.Foto: Hasse Holmberg/TT

Sensommaren är här och mycket av det ätbara som har odlats i trädgården går nu att skörda. Men en del har också vissnat ned. Det här kan du sätta i jorden nu, tipsar växtvaruhuset Plantagen på sin sajt:

+ Buskar, träd, bär och perenner går utmärkt att plantera nu och hela hösten, så länge det inte finns någon tjäle i marken. Vintergrönt och barr är bäst att plantera i augusti.

Annons

+ Krukorna kan behöva få sig ett lyft med nya, friska blommor. Välj exempelvis dahlior, krysantemum, astrar, murgröna, cyklamen, silvergirlang och kärleksört.

+ Det är också dags att förbereda för nästa vårs blomsterprakt i trädgården. Blomsterlökar som narcisser, tulpaner, allium och pärlhyacinter kommer tidigt på våren. Nu är rätt tid att sätta dem i marken. (TT)

Ta din blomsterkärlek till nästa nivå

Är du särskilt förtjust i pelargoner, eller hyser du en passion för ljuvt doftande rosor? Det finns flera specialinriktade föreningar för den som vill ta sitt blomsterintresse till nästa nivå, exempelvis Svenska pelargonsällskapet, Svenska orkidésällskapet, Svenska dahliasällskapet och Svenska rosensällskapet. Både nybörjare och erfarna är välkomna. Förutom inspiration, tips och skötselråd ordnas ibland aktiviteter. (TT)

Pelargoner är mångas älsklingsblomma.
Pelargoner är mångas älsklingsblomma.Foto: Christine Olsson/TT
TT
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons