GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Utbyggnad av södra stambanan bakom tågstoppet

Orsaken till det drygt veckolånga tågstoppet mellan Malmö och Lund är att två järnvägsbroar ska lanseras och växlar ska installeras i Klostergården. Arbetet är en del av den omfattande upprustning av södra stambanan som om två år ska resultera i fyra spår på sträckan.
Skåne • Publicerad 23 augusti 2021 • Uppdaterad 25 november 2021
Foto: Trafikverket

Under 2017 påbörjades det omfattande arbetet med att bygga ut och rusta upp södra stambanan mellan Malmö och Lund. Sträckan, som är en av Sveriges hårdast trafikerade järnvägar, ska förstärkas och få fyra spår.

Utöver en högre kapacitet hoppas man att den nya stambanan ska kunna bidra till bland annat minskad bullerstörning och ökad punktlighet.

Stationerna i Hjärup, Åkarp och Arlöv byggs under arbetet om och i Klostergården i Lund planeras även en helt ny station.

När tågtrafiken står still mellan 28 augusti och 6 september är det i samband med att två nya järnvägsbroar ska lanseras vid Klostergården. Utöver det ska man även installera tågväxlar i området.

Andreas PerssonSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.