Annons

Bonucci: "Van vid pressen"

Trots en skakig Serie A-start är naturligtvis Juventus storfavoriter borta mot Malmö FF.
– Du är van vid pressen när du spelar i Juventus, säger den italienska landslagsbacken Leonardo Bonucci.
Publicerad 13 september 2021 • Uppdaterad 25 november 2021
Juventus tränare Massimiliano Allegri och försvararen Leonardo Bonucci var på glatt humör – trots en skakig start på Serie A – inför tisdagens Champions League-premiär borta mot Malmö FF.
Juventus tränare Massimiliano Allegri och försvararen Leonardo Bonucci var på glatt humör – trots en skakig start på Serie A – inför tisdagens Champions League-premiär borta mot Malmö FF.Foto: Andreas Hillergren/TT

När Juventus tränare Massimiliano Allegri och försvarskuggen Leonardo Bonucci höll presskonferens inför tisdagens Champions League-premiär borta mot Malmö FF fick duon många frågor från italienska journalistkåren om den skakiga Serie A-starten.

Problem med kontinuiteten

Blott en poäng på tre ligamatcher räcker gott och väl för att ordet kris ska leta sig in i rubrikerna.

Annons

– Det har varit lite problem med kontinuitet, säger Leonardo Bonucci.

– När du spelar för Juventus är det höga förväntningar på dig och den pressen måste du kunna hantera som spelare, fortsatte försvararen, som i somras var med och vann EM med sitt Italien.

Det är möjligt att den svenske landslagsspelaren Dejan Kulusevski finns med från start mot Malmö. Kulusevski gjorde 90 minuter mot Napoli i lördags (1–2), men har i de två övriga Serie A-matcherna mot Empoli (0–1) och Udinese (2–2) fått nöja sig med inhopp.

– Kulusevski har många fina kvaliteter, men det finns saker han måste förbättra i spelet. Jag fattar beslut i morgon (tisdag) om han ska spela, säger tränare Massimiliano Allegri.

Ingen Chiesa

Klart är att Juventus och Allegri får klara sig utan den italienske landslagsstjärnan Federico Chiesa, som är skadad.

– Han var inte helt 100 procent, det var inte värt att ta risken att han blir borta en längre tid, säger Allegri.

Det är faktiskt andra gången i historien som Juventus och Leonardo Bonucci går in i en CL-premiär mot MFF. Även när skåningarna för första gången nådde CL-gruppspelet 2014 möttes klubbarna i gruppspelet. Då vann Juventus premiären hemma i Turin med 2–0 – samma resultat blev det i returen i Malmö några månader senare.

Daniel Kihlström/TT

TT
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons