Annons

Nicki Minaj får mothugg av Vita huset om vaccin

Publicerad 16 september 2021 • Uppdaterad 25 november 2021
Nicki Minaj har erbjudits ett samtal med Vita huset om coronavaccinet. Arkivbild.
Nicki Minaj har erbjudits ett samtal med Vita huset om coronavaccinet. Arkivbild.Foto: Evan Agostini

Den amerikanska rapparen och artisten Nicki Minaj får mothugg från flera håll efter påståenden om att coronavaccinet skulle orsaka impotens. Nu erbjuder Vita Huset Nicki Minaj ett "utbildande samtal" med en av dess doktorer.

– Precis som vi har med andra erbjöd vi Nicki Minaj ett samtal med en av våra doktorer som kan svara på de frågor hon har om vaccinets säkerhet och effektivitet, säger en talesperson i ett uttalande.

Annons

Nicki Minaj orsakade debatt när hon tackade nej till inbjudan av Met-galan, där man var tvungen att vara vaccinerad. Artisten sade att hon bara tänkte ta sprutan efter att "ha gjort tillräcklig research".

Minaj påstod också att hennes kusins kompis i Trinidad blev impotent efter att ha tagit vaccinet, och att mannens testiklar svullnade upp.

Påståendet tillbakavisades av Trinidads hälsominister. Även brittiska och amerikanska hälsomyndigheter har kritiserat Minajs uttalande, och sagt att det inte finns några bevis på att vaccinet påverkar fertiliteten eller mäns könsorgan.

TT
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons