Annons

Ny seger för Hansson i ISL

Louise Hansson radar upp segrar i den penningstinna ISL-serien i simning.
Den 24-åriga Helsingborgssimmaren tog tredje raka segern på 100 meter fjäril när hon vann på 55,42, hennes näst snabbaste tid i karriären.
Publicerad 16 september 2021 • Uppdaterad 25 november 2021
Louise Hansson. Arkivbild
Louise Hansson. ArkivbildFoto: Jonas Ekströmer/TT

Totalt har Hansson hittills tagit fem grensegrar i årets ISL, där hon tävlar för Toronto Titans, och fått ett ordentligt genombrott.

Hansson, som tränar och studerar på Loughborough University i England, tog EM-brons på 100 meter fjäril i våras och blev OS-femma i Tokyo.

Annons

Nu är det kortbana som gäller i ISL, där grundserien avgörs i Neapel, och precis som i långbana kapar Hansson sina personliga rekord på löpande band.

I de två första matcherna slog hon personligt rekord båda gångerna, under torsdagskvällen var hon 16 hundradelar över de 55,26 som hon noterade förra veckan och som är världens näst snabbaste tid i år.

Hansson besegrade Kelsi Dahlia, amerikanskan som är världsetta i år, med tolv hundradelar.

Inför den tredje matchen, som fortfarande pågår och slutförs i morgon, har Louise Hansson simmat in motsvarande cirka 280 000 kronor.

Erik Persson, som tävlar för Iron, vann 200 meter bröstsim på 2.03,45

Sarah Sjöström, som tävlar för Energy Standard, står över resten av grundserien för att i stället träna på hemmaplan efter armbågsskadan. Hon är tillbaka till slutspelet i november. Sjöström har världsrekordet på 100 meter fjäril både i lång och kort bana, hennes kortbanerekord lyder 54,61.

Göran Sundberg/TT

TT
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons