Annons

Spänt läge vid Kapitolium inför protestmöte

Publicerad 17 september 2021 • Uppdaterad 24 november 2021
Trumpanhängare planerar en demonstration i Washington under lördagen.
Trumpanhängare planerar en demonstration i Washington under lördagen.Foto: AFP

I Washington förbereder sig polisen inför den demonstration som ett stort antal Trumpanhängare planerar att hålla på lördagen framför kongressbyggnaden Kapitolium.

Inför evenemanget, som hålls till stöd för de personer som stormade den amerikanska kongressen den 6 januari, har polisen återigen rest de säkerhetsbarriärer som under ett halvår efter händelsen omgärdade byggnaden.

Annons

Även övervakningskameror har placerats vid platsen och 100 medlemmar från nationalgardet står redo att stötta kongressens egen polisstyrka vid behov.

"Vi hoppas och förväntar oss ett fredligt evenemang, men är redo att anpassa oss för att vid behov hantera alla typer av händelser", säger Sean Gallagher, tillförordnad assisterande chef för kongressens polisstyrka, i ett skriftligt uttalande.

700 personer har tillåtelse att delta i demonstrationen, som hålls under namnet "Justice for J6" – men polisen befarar att fler deltagare kommer att ansluta till protesterna.

TT
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons