GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Sedins mål avgjorde nykomlingskampen

Vinslöv tog tre blytunga poäng när man bortaslog Broby i damernas division två. Tuva Sedin blev stor matchvinnare i en fysisk match.
– Segern betyder enormt mycket för oss. Det var en riktig sexpoängsmatch, konstaterar Vinslövs tränare Tommy Berglund nöjt efter matchens slut.
Fotboll • Publicerad 18 september 2021 • Uppdaterad 24 november 2021

Både Broby IF och Vinslövs IF gick sin viktigaste rond på länge då de båda rivalerna möttes under lördagen. Gemensam nämnare för de båda lagen är att man är nykomlingar i serien och låg på samma poäng omkring det förargliga nedflyttningsstrecket.

Vinslöv rivstartade matchen och skaffade sig ett friläge redan efter halvminuten men Felicia Alm avvärjde farligheten med en fin räddning. Halvleken präglades annars av intensitet med vilja från båda lagen. Bortalaget förde spelet med sin speed men hemmatjejerna stod oftast rätt i positionerna. Det var dessutom ett tufft och resolut spel där ingen gav sig i närkamperna. Matchens betydelse kunde kännas och höras över Broby IP med omnejd. Vinslöv stod för de bästa avsluten och med bara få minuter kvar av halvleken kom det så viktiga ledningsmålet genom Tuva Sedin vars avslut hittade nät via stolpen.

Stort steg mot nytt kontrakt

Broby flyttade fram positionerna från start i halvlek två men hade svårt att spela sig fram till kvitteringschanser. Det fysiska spelet hade dock inte slagit av på takten och inget av lagen kunde gå på halvfart i närkamperna. Gästande Vinslöv hade bra kontroll på händelserna och skapade fortsatt mest farligheter men segersiffrorna stannade på 0-1. Ett stort steg mot förnyat kontrakt för Tommy Berglunds grönvita gäng.

– Jag tycker att vi är piggare och har en bättre spelidé. Att det bara blir 0-1 är smickrande siffror för Broby, säger Tommy Berglund

– Det var två lag som krigar i varenda närkamp och då blir det ingen skönfotboll. Idag hade de marginalerna på sin sida, summerade Brobytränaren Stefan Bjerre.

Andreas Bergman
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.