Annons

Olämpliga tv-bilder på VM-klättrare – får ursäkt

Det internationella klättringsförbundet, IFSC, ber österrikiskan Johanna Färber om ursäkt. Anledningen är att hon två gånger de senaste tre månaderna filmats på ett olämpligt sätt, senast under VM i Moskva förra veckan.
Publicerad 20 september 2021 • Uppdaterad 25 november 2021

"Hur många gånger måste vi göra fel, innan vi lär oss hur man gör dem rätt?" , säger IFSC:s ordförande Marco Scolaris i ett uttalande.

Flera medierapporter innehöll svidande kritik mot tv-produktionen från VM som visade en inzoomad repris på Färber, bilder som kallats olämpliga, när hon tävlade i bouldering-semifinalen.

Annons

"IFSC ber Johanna Färber, alla tävlande och hela klättringsvärlden om ursäkt för bilderna som sändes", skriver man i ett uttalande och fördömer all form av objektifiering av människokroppen.

I juni råkade Färber ut för en liknande händelse i världscupen i Innsbruck, där arrangören tvingades be om ursäkt. Då sade IFSC att man strävade efter att representera kvinnorna i idrotten på ett bättre sätt.

TT
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons