GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Broby kastade in handduken

Broby IF kastade in handduken och lämnade walkover i bortamatchen mot tabelltvåan Växjö.
Nu väntar en jobbig avslutning för att försöka säkra division två-existensen.
FOTBOLL • Publicerad 25 september 2021 • Uppdaterad 24 november 2021
Broby IF lämnade walkover mot Växjö i damernas division två.
Broby IF lämnade walkover mot Växjö i damernas division två.
Foto: Anders Wiklund/TT

Efter den tuffa derbyförlusten mot Vinslöv var tanken att Broby IF skulle ta revansch i det svåra bortamötet med Växjö BK. Men det blev inget av den saken då Stefan Bjerre inte fick ihop tillräckligt med spelare för att matchen skulle blåsas igång.

Walkover blev utvägen och Brobytränaren var nedstämd:

– Vi har många sjukdomar i laget och tillsammans med några skador, en spelare avstängd och några som jobbar blev det en omöjlig situation för oss. Åtta spelare var allt vi fick ihop. Beslutet togs efter torsdagsträningen då vi samtidigt meddelade Växjö, säger Bjerre.

För Broby är läget nu kritiskt då det sannolikt kommer att krävas full pott i de två avslutande matcherna för att kunna greja nytt kontrakt i division två. Nästa motståndare är topplaget Lörby på lördag.

– Det är frustrerande att inte kunna spela när det är viktiga poäng att fightas om. För oss är det kniven mot strupen i de två sista matcherna. Vi hoppas att sjukstugan ger med sig och att vi kan skrälla i Lörby, säger Stefan Bjerre.

Andreas Bergman
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.