Annons

Från Hollywood till löss och spöregn på öde ö

Spöregn, hunger och sandlöss som levde rövare om natten. Så beskriver "Hollywoodfrun" Maria Montazami tiden i det nya överlevnadsprogrammet "The island" som har premiär 2022.
– Simma in och överlev! Vi ses om två veckor, ropade de från båten när vi blev avsläppta, säger hon.
Publicerad 27 september 2021 • Uppdaterad 30 november 2021

Osminkad och loppbiten i regnställ – det är långt ifrån den Maria Montazami tv-tittarna är vana vid. Men i Discovery Plus och Kanal 5:s nya överlevnadsexperiment "The island" där kända svenskar strandsätts på en öde ö med lite kläder och några rejäla knivar som enda packning är tillvaron långt ifrån lyx och flärd.

– Jag ville visa att även om man fått en stämpel som "Hollywoodfru" så kan man faktiskt mycket annat också, säger hon.

Annons

Trots sin ringa naturvana dröjde tv-profilen inte länge med att tacka ja till utmaningen. Själv beskriver hon sig som "klantig" och säger att hon inte kan skilja på norr och söder.

Inget paradis

Att inspelningsveckorna sammanföll med regnperioden gjorde ön något mindre paradisisk än vad Montazami hade föreställt sig.

– Man kan ju tänka sig att en djungel låter helt underbart med färgglada papegojor, men allt var bara brunt, murket, mörkt och stickigt, säger hon.

Svårast var de långa nätterna som började redan klockan sju på kvällen, när mörkret föll och deltagarna bäddade ned sig i sina palmblad på stranden.

– Jag var alldeles rödrosig i ansiktet av sandlössen hela tiden vilket var jättetråkigt. Man vill ju inte vara "överful", man vill kanske vara lite naturligt vacker, inte någon ful jäkel.

Starkt psyke

Montazami tackar sitt starka psyke för att hon härdade ut.

– Jag är väldigt svår att bryta ned. Jag är en överlevnadsmänniska och är inte den som håller på och klagar och fjollar. Jag är en helt enkel vanlig människa, det har jag alltid sagt.

Hon beskriver de andra deltagarna som helt fenomenala, och framhåller att gruppen trots de taskiga förutsättningarna med hunger och dålig sömn lyckades hålla sams. Räddningen hette vatten och kokosnötter.

Hanna Schück/TT

Fakta: "The island"

Fakta: "The island"

I "The island" ska åtta kända svenskar under 14 dygn försöka överleva på en öde ö utanför Panama – helt isolerade från omvärlden och utan tillgång till mat, vatten eller andra förnödenheter.

Programmet baseras på den brittiska förlagan "The Island with Bear Grylls", som prisats med British Academy Film Awards, i kategorin bästa reality och "konstruerad verklighet".

Stora delar av innehållet filmas av de medverkande själva. Programmet spelas in och produceras av Meter för sändning på Discovery Plus och Kanal 5.

Programmets deltagare:

Alexandra Zazzi

Danyel Couet

Klas Eriksson

Lisa Ajax

Magdalena Graaf

Maria Montazami

Mikael “Soldoktorn” Sandström

Thomas Wassberg

Fakta: Maria Montazami

Fakta: Maria Montazami

Född 1965 i Västerås men bor sedan många år i USA. Maria Montazami blev känd för en bred publik när hon 2009 medverkade i den första säsongen av realityserien "Svenska Hollywoodfruar"

Sedan dess har Montazami setts i en rad tv-program, däribland "Let's dance" och det egna programmet "Montazamis med vänner"

Längtade mest efter under inspelningen: Snabbmakaroner

Första maträtt efter att inspelningen var över: Pommes frites med ketchup och champagne

Insikter efter programmet: Vikten av att återvinna plast (som hon såg spolas upp ur haven) . "Det här har gjort mig till en väldigt förstående människa, lyx och sådant är inte lika viktigt för mig nu längre"

Framöver kan tv-personligheten också ses i den kommande säsongen av "Hela kändis-Sverige bakar"

TT
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons