Annons

Allsvenska jumbolagets vd avgår

Allsvenska jumbolaget Östersunds vd Michael Schahine avgår.
Sportsliga och ekonomiska motgångar ligger bakom avhoppet.
"Jag har nått vägs ände med ÖFK och har sagt upp mig för klubben och föreningens bästa", säger han på klubbens webbplats.
Publicerad 28 september 2021 • Uppdaterad 24 november 2021
Motståndarjubel. Så har det sett ut för det mesta för Östersunds FK den här säsongen och nu väljer det allsvenska jumbolagets vd Michael Schahine att avgå. Arkivbild.
Motståndarjubel. Så har det sett ut för det mesta för Östersunds FK den här säsongen och nu väljer det allsvenska jumbolagets vd Michael Schahine att avgå. Arkivbild.Foto: Per Danielsson/TT

Östersund ligger sist i allsvenskan och har bara vunnit en av sina 13 senaste allsvenska matcher.

Tidigare under säsongen petades tränaren Amir Azrafshan och ersattes av Per Joar Hansen.

Annons

Nu kommer nästa förändring när Michael Schahine avgår.

Till Östersunds-Posten säger han att de ekonomiska och sportsliga motgångarna blivit för många:

– Det spelar stor roll och det är en av mina stora frustrationer. Intäkterna kommer inte i den takt jag räknat med. Publikintäkterna halkar efter, sponsorintäkterna halkar efter. Sedan är jag väldigt frustrerad över transferförbudet som gör att vi inte kan göra spelaraffärer, säger han.

Klubben skriver på sin webbplats att Schahine kommer att jobba vidare med det löpande arbetet tills en lösning är på plats.

Östersund har med sina tolv inspelade poäng hela nio poäng upp både till en kvalplats och en plats ovanför kvalstrecket.

Nio omgångar återstår av allsvenskan.

TT
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons