Annons

MFF-stjärnan: "För oss är ingenting omöjligt"

Champions League gjorde att han blev kvar i Malmö FF.
Nu väntar det "omöjliga" Zenit S:t Petersburg på bortaplan för Anel Ahmedhodzic och hans lagkamrater.
– För oss är ingenting omöjligt, säger MFF-mittbacken.
Publicerad 28 september 2021 • Uppdaterad 25 november 2021
Malmö FF möter ikväll Zenit S:t Petersburg på bortaplan i andra omgången av Champions League.
Malmö FF möter ikväll Zenit S:t Petersburg på bortaplan i andra omgången av Champions League.Foto: Johan Nilsson/TT

Det är den tidigare Malmö FF-spelaren Dennis Hadzikadunic – sedan sommaren 2018 i ryska Rostov – som lämnat rapporten till Anel Ahmedhodzic om hur bra onsdagens Champions League-motståndare Zenit S:t Petersburg är.

– Han berättar att det är laget i Ryssland som är omöjligt att slå, säger MFF-mittbacken Ahmedhodzic.

Bytte landslag

Annons

Det är bland det första han säger på pressträffen, men relativt snabbt kommer Malmöspelaren på sig att han har snackat ner sitt lags möjligheter att vinna i S:t Petersburg.

– För de ryska lagen – för oss är ingenting omöjligt, säger han och skrattar.

Både Hadzikadunic och Ahmedhodzic är födda i Malmö och har representerat Sverige i ungdomslandslag, men mittbackarna har på seniornivå valt att spela för Bosnien-Hercegovina. Under 2021 har duon blivit startspelare i backlinjen och det bosniska landslaget skrällde i början av september mot Frankrike när det blev 1–1 på bortaplan i VM-kvalet. I vårmötet blev det en knapp 0–1-förlust mot de regerande världsmästarna.

– Det har gett mig väldigt mycket erfarenhet. När vi mötte Frankrike första gången var det bara stort att få dela plan med sådana stjärnor som Pogba och Mbappé. Första matchen fick jag reda på hur jäkla snabb Mbappé är. Han gjorde bort mig en gång, sedan var jag tvungen att ha lite mer distans, säger Ahmedhodzic.

"Väldigt dyr fotbollsspelare"

Under en längre tid har allt talat för att mittbackslöftet skulle vara förlorad för Malmö i somras, men så blev inte fallet. Nu berättar hans agent Markus Rosenberg om varför en utlandsflytt aldrig blev av.

– Malmö FF gick till Champions League och ville inte sälja, säger Rosenberg i journalisten Olof Lundhs podcast "Lundh".

Den tidigare MFF-stjärnan säger att det fanns klubbar som hade kunnat betala det som Malmö krävde för Ahmedhodzic och att han hade "blivit en väldigt dyr fotbollsspelare från Sverige" vid en försäljning.

Huvudpersonen själv håller med om Champions League var en bidragande orsak till att han fortfarande är en MFF-spelare.

– Det var en stor faktor till att jag stannade. Nu känns det väldigt skönt. Jag kan slappna av och jag tror att ni kan se det på mina prestationer de senaste matcherna. Det känns väldigt avslappnande – nu kan jag bara göra min grej på planen, säger Ahmedhodzic.

"Åker dit för att vinna"

Närmast väntar Zenit S:t Petersburg i den andra omgången av Champions League. En klubb som har den statliga ryska gasjätten Gazprom i ryggen och där värdet på spelartruppen är runt sex gånger högre än Malmös, enligt Transfermarkt.

Annons

– Vi åker dit för att vinna. Vi går alltid in med inställningen att vinna, men det är svårare nu när det är Champions League, säger Ahmedhodzic.

Båda lagen står på noll poäng inför mötet i S:t Petersburg. MFF föll med 0–3 mot Juventus på hemmaplan i CL-premiären. Zenit förlorade med 0–1 borta mot det regerande mästarlaget Chelsea.

Mycket talar för att de båda storklubbarna tar hand om de två främsta placeringarna i grupp H – MFF och Zenit förväntas göra upp om tredjeplatsen som ger vidare spel i Europa League efter nyår.

– Jag tror att vi behöver mer än tre poäng (för att bli trea) och jag tror att vi kan fixa mer än tre poäng. Det är väldigt tufft, men allt är möjligt i fotboll, säger Ahmedhodzic.

Daniel Kihlström/TT

Fakta: Grupp H i Champions League

Resultat och kommande matcher i grupp H av Champions League:

14 september: Malmö FF–Juventus 0–3, Chelsea–Zenit S:t Petersburg 1–0.

29 september: Zenit–MFF, Juventus–Chelsea.

20 oktober: Chelsea–MFF, Zenit–Juventus.

2 november: MFF–Chelsea, Juventus–Zenit.

23 november: MFF–Zenit, Chelsea–Juventus.

8 december: Juventus–MFF, Zenit–Chelsea.

De två främsta går vidare till åttondelsfinal i CL – trean får möta en grupptvåa från Europa League i ett playoffmöte över två matcher om en plats i den turneringens 16-delsfinal. För gruppfyran är det slutspelat.

Fakta: Anel Ahmedhodzic

Född: 26 mars 1999 i Malmö.

Position: Mittback.

Klubbar: Malmö FF (–2016), Nottingham Forest (2016–2019), Hobro (lån, sommaren 2019–vintern 2020), Malmö FF (januari 2020–).

Landslagsmeriter: Har spelat för Sverige i ungdomslandslagen U17, U19 och U21 och även gjort en träningslandskamp för A-landslaget under januariturnén 2020. Under sommaren samma år meddelande Ahmedhodzic att han byter landslag till Bosnien-Hercegovina, landet som hans pappa kommer från.

TT
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons