Ekonomi

Easyjet ser ljuset trots brakförlust

Flygbolaget Easyjet ökar kapaciteten de kommande månaderna, jämfört med hur planerna såg ut för en månad sedan. Vd: Johan Lundgren säger att återhämtningen är på gång. Arkivbild.
Foto: Hannibal Hanschke/AP/TT
Ekonomi
Ekonomi
PREMIUM

Det brittiska flygbolaget Easyjet ökar kapaciteten fram till december och kommer vara uppe i en nivå motsvarande 70 procent av kapaciteten före pandemin. För en månad sedan var målsättningen en kapacitet på 60 procent.

Bolaget konstaterar att återhämtningen har tagit fart och märker ett tryck på bokningar av vintersemestrar till länder som Egypten, Turkiet och Kanarieöarna. Det sedan allt fler länder, bland andra Storbritannien, lättat på reserestriktionerna.

Redan prenumerant?
1 kr första månaden
Alla Premiumartiklar för 1 kr första månaden, därefter dras 99 kr per månad. Bindningstiden är aldrig mer än en månad. Säg upp när du vill.
Ingår i Norra Skåne Premium
 • NorraSkåne.se - Alla artiklar på NorraSkåne.se
 • Norra Skåne-kortet - Förmånliga erbjudanden varje månad
 • Nyhetsbrev - Senaste nytt direkt i din meljkorg

Ekonomi

Facebook omstridda policy granskas

Utanför brittiska parlamentet i Westminster i London har de senaste dagarna en installation föreställande Facebook-grundaren Mark Zuckerberg tagit form.
Foto: Kirsty Wigglesworth/AP/TT
Ekonomi
Ekonomi Visselblåsare, skadligt innehåll för barn och omedveten politisk påverkan. Och nu ska USA:s federala handelsinstitut titta närmare på bolaget.
Håller Facebook på att implodera?

Internetjätten har haft ett par minst sagt turbulenta veckor. Den 3 oktober trädde visselblåsaren Frances Haugen, tidigare anställd på Facebook, fram i ansedda amerikanska tv-programmet "60 minutes". Då hade redan tidningen The Wall Street Journal publicerat en rad artiklar delvis baserade på uppgifter från Haugen.

Kärnan i avslöjandena var att Facebook-ägda plattformen Instagram påverkade unga flickor på ett skadligt sätt, något som Facebook ska ha varit medvetet om men valt att hålla hemligt från myndigheter.

Nu kommer nya uppgifter inom andra områden där bolaget ska ha fallerat.

Enligt dokument som bland andra nyhetsbyrån AP tagit del av har Facebook och Instagram använts av skrupelfria aktörer i Mellanöstern, främst Saudiarabien, för att "köpa och sälja" hembiträden. Oftast fattiga kvinnor från länder som Filippinerna som tvingas arbeta under slavliknande förhållanden. Facebook ska ha försökt, men inte lyckats, att få bort "annonserna" från sina plattformar.

Missar hatinlägg

Facebook ska även, enligt samma läckta dokument, ha misslyckats med att avgöra vad som är skadligt och hatiskt innehåll på arabiska på sina plattformar under en längre tid. Enligt AP ska företagets egna språkpoliser och tekniska system ha fungerat så dåligt att de felaktigt censurerat och blockat journalister, men även missat en uppsjö av uppviglande och hatiska inlägg på plattformarna.

2018, efter att ha pekats ut för att ha möjliggjort etniskt hat och dödligt våld mot folkgruppen rohingya i Myanmar, lovade Facebook skärpning. 100 medborgare från Myanmar som pratade språket skulle rekryteras hette det, för att bättre kunna kontrollera innehåll. Enligt människorättsorganisationen Global Witness fortsätter dock Facebooks algoritmer att premiera armépropaganda efter militärkuppen i landet i februari i år.

Facebook säger till nyhetsbyrån AP att de vet att "våra system inte är perfekta", men förnekar medveten nonchalans. Vidare understryker bolaget att såväl politiskt och religiös känsligt innehåll som potentiellt illegal annonsering är saker som tas på "största allvar".

Unga i fara

Eliza Campbell, chef för USA-baserade Mellanösterninstitutets cyberavdelning, anser att roten till den pågående tumulten för Facebook är dess historiska framgång och nuvarande storlek.

– Grundproblemet är att plattformen aldrig byggdes med intentionen att husera hela världens politiska dialog. Men sett till Facebooks politiska tyngd och med tanke på vilka resurser de har så är modererande av innehåll ett häpnadsväckande underfinansierat område, säger hon till AP.

De nya uppgifterna om Facebooks tidigare förehavanden kommer samtidigt som bolaget hamnat under luppen hos USA:s federala handelsinstitut (FTC). Enligt The Wall Street Journal har FTC börjat gräva i uppgifterna som Frances Haugen läckt kring Facebooks vetskap om att Instagram påverkar unga flickors mentala hälsa negativt. FTC vill undersöka om bolaget därmed brutit mot en förlikning parterna emellan från 2019 då Facebook betalade 5 miljarder dollar rörande integritetsfarhågor.

Tiktok utmanar

Det är dock inte enbart före detta anställda och amerikanska myndigheter som ger Facebook huvudvärk för tillfället.

Enligt tekniksajten The Verge vill vd Mark Zuckerberg drastiskt ändra inriktningen för företagets plattformar. Facebook har, något förenklat, blivit en plats för äldre vuxna och pensionärer. Yngre vuxna och barn använder istället andra sociala medier. Sedan 2019 har antalet tonåringar på plattformen minskat med 13 procent.

I ett samtal med investerare som citeras av The Verge ska Zuckerberg ha sagt:

– Så mycket av våra tjänster har skruvats till att vara optimala för den stora massan, i stället för unga vuxna.

Zuckerberg gav Instagram som exempel på en plattform som kommer att förändras mycket i och med den nya inriktningen, där fokus tydligare ska hamna på videofunktionen reels.

37-årige Zuckerberg kallade vidare videoappen Tiktok för "en av de mest effektiva utmanare vi någonsin mött".

Huruvida rapporterna om en nära förestående namnändring för Facebooks ägarbolag är kopplade till den nya inriktningen, eller till satsningen på den virtuella "metaverse"-världen är oklart.

Marcus Alexandersson/TT

Annonser och uppmaningar om att söka sig till Mellanöstern för att jobba som hembiträde är inte ovanliga i Filippinerna. Inte heller på Facebooks plattformar.
Annonser och uppmaningar om att söka sig till Mellanöstern för att jobba som hembiträde är inte ovanliga i Filippinerna. Inte heller på Facebooks plattformar.
Foto: Aaron Favila/AP/TT
Läckta dokument gör gällande att Facebook saknar kompetensen och förmågan att filtrera och moderera religiöst och politiskt känsliga inlägg, speciellt på arabiska, i några av världens mest laddade områden.
Läckta dokument gör gällande att Facebook saknar kompetensen och förmågan att filtrera och moderera religiöst och politiskt känsliga inlägg, speciellt på arabiska, i några av världens mest laddade områden.
Foto: Bilal Hussein/AP/TT
Visselblåsaren och den tidigare Facebook-anställde Frances Haugen har på kort tid frågats ut av såväl USA:s kongress som det brittiska parlamentet.
Visselblåsaren och den tidigare Facebook-anställde Frances Haugen har på kort tid frågats ut av såväl USA:s kongress som det brittiska parlamentet.
Foto: Matt Dunham/AP/TT

FAKTA

Fakta: Facebook

Facebook, skapat 2004, tog rejäl fart 2006 då plattformen öppnade upp för alla över 13 år att bli medlemmar.

Bolaget börsnoterades 2012, då till en värdering av 750 miljarder kronor.

I september 2021 hade Facebook 1,9 miljarder aktiva användare varje dag och 2,9 miljarder aktiva användare per månad. Antalet anställda var cirka 60 600.

Källa: Nationalencyklopedin

Ekonomi

Hemmajobb kan ha minskat långa sjukskrivningar

Många inom staten har kunnat arbeta hemifrån under pandemin. Arkivbild.
Foto: Stina Stjernkvist/TT
Ekonomi
Ekonomi Under pandemiåret 2020 minskade antalet långtidssjukskrivna inom statlig verksamhet med närmare 40 procent.
Hemarbetet kan ha varit en bidragande faktor, menar facket.

Sedan 2015 har antalet långtidssjukskrivna inom staten halverats – en minskning med drygt 6 800 personer. Och under 2020 var minskningen extra stor. Antalet långtidssjukskrivna minskade med 36 procent jämfört med 2019, visar statistik från Statens tjänstepensionsverk (SPV), rapporterar tidningen Publikt.

Med långtidssjukskrivning menas perioder i tre månader eller längre.

Även Statskontoret, som också beräknar sjukfrånvaro inom staten (men som räknar långtidsfrånvaro från två månader) såg en minskning av längre sjukskrivningar i fjol.

Ingen enkel förklaring

När det gäller långtidssjukskrivningar i samtliga sektorer, även utanför staten, är minskningen inte lika stor, enligt siffror från Försäkringskassan.

Under fjolåret minskade antalet sjukskrivna i tre månader eller längre med 7 procent jämfört med 2019. Under perioden 2015–2020 ser man en minskning på 16 procent.

Än finns det ingen enkel förklaring till den stora minskningen inom just statlig verksamhet – men det kan ha varit en pandemieffekt.

Enligt Helén Högberg, statistiker på SPV, finns ingen konkret förändring som i lagstiftning eller i bedömning kan ha bidragit till den stora minskningen.

– Före 2020 började antalet långtidssjukskrivna minska, men under 2020 såg vi en ganska stor förändring. Det enda som har varit exceptionellt är pandemin.

Många akademiker

Drygt tre fjärdedelar av de statligt anställda har en eftergymnasial utbildning.

Att en stor andel inom statlig verksamhet är akademiker har inneburit att många har kunnat arbeta hemma under pandemin, säger Britta Lejon, förbundsordförande för ST, det största fackförbundet inom staten.

En uppskattad förändring i och med en ökad flexibilitet som kan bidra till att man lättare kan få ihop livspusslet, enligt Lejon.

– Under pandemin har vi sett en stor förbättring i minskad stress för statligt anställda. Den sektorn har kunnat arbeta mest hemifrån, för det finns flest av den typen av jobb – fler än i privat sektor, säger hon.

Behöver analyseras djupare

Alla typer av sjukfrånvaro inom statlig verksamhet har minskat under pandemin, även den kortare har minskat drastiskt.

Samtidigt började antalet långtidssjukskrivningar inom staten minska redan före 2020, så de nedåtgående talen kan inte endast antas vara pandemirelaterade. Man kan behöva analysera statistiken djupare innan man drar några slutsatser, menar Lejon.

– Det kan finnas andra faktorer som kan ha att göra med demografisk utveckling bland de som jobbar inom staten: vilka åldersgrupper som har varit anställda, hur pensionsavgångar har sett ut och hur stort deltidsarbetet har varit.

– Men det har skett stora förändringar under pandemin – medlemmarna har uppskattat hemmajobb, säger Lejon.

Beata Wallsten/TT

FAKTA

Fakta: Totalt antal sjukskrivna i längre än tre månader

Siffror från december respektive år:

2015: 12 432

2016: 12 390

2017: 11 628

2018: 10 525

2019: 8748

2020: 5577

Källa: Statens tjänstepensionsverk

Ekonomi

Rapportbolag fortsatt straffade

Stockholmsbörsen gick mestadels i rött. Arkivbild.
Foto: Henrik Montgomery/TT
Ekonomi
Ekonomi Flera rapportbolag fortsatte att mötas av Stockholmsbörsens ogillande på onsdagen. Spelbolaget Kindred föll pladask med 9,0 procent.

Stockholmsbörsens OMXS-index slutade på minus 0,5 procent. Tisdagens trend med kursfallande rapporterande företag höll i sig.

Kindreds rapport blev det mest tydliga exemplet. Inledningsvis låg raset kring 17 procent, med avsevärd återhämtning för att sluta på minus 9,0 procent. Rapporten missade förväntningarna rejält och bolaget flaggar för en svag inledning på fjärde kvartalet.

Bland de tyngre rapportförlorarna märktes Swedish Match som backade 4,9 procent och Assa Abloy som sjönk 1,9 procent.

Till vinnarna bland rapportbolagen sticker Peab och Trelleborg ut med plus 4,4 respektive 3,8 procent, båda utanför OMXS30-listan.

Kraftigast pil uppåt presterade nummerupplysningstjänsten Truecaller som börsdebuterade för några veckor sedan. Upp 33,8 procent på onsdagen.

Utvecklingen på Stockholmsbörsen var något sämre än Europas storbörser. Londonbörsens FTSE-index och Frankfurtbörsens DAX-index sjönk 0,3 procent medan Parisbörsens CAC-index backade 0,2 procent.

Ekonomi

Electrolux varnar för miljardsmäll

Electrolux, tillverkare av vitvaror och hushållsapparater, har släppt delårssiffror. Arkivbild.
Foto: Henrik Montgomery/TT
Ekonomi
Ekonomi Brist på elektroniska komponenter, dyrare råvaror och logistikproblem kostar oväntat mycket för vitvarutillverkaren Electrolux.
Problemen accelererar i fjärde kvartalet och blir en mångmiljardsmäll för bolaget i år, varnar vd Jonas Samuelson i en kvartalsrapport.

Electroluxaktien föll inledningsvis en del efter rapporten. Men i eftermiddagshandeln hade den klättrat upp på plus.

En faktor som bidrar till att lyfta aktien är beskedet från bolagets styrelse att det har fattats beslut om återköp av aktier för 2,8 miljarder kronor och att det troligen blir mer återköp längre fram.

"Avsikten är att fortsätta genomföra återköp över tid, vilket kommer att ytterligare förbättra avkastning per aktie, och att fortsatt nedsätta Electrolux aktiekapital genom efterföljande indragningar av aktier", skriver styrelseordförande Staffan Bohman i ett pressmeddelande.

Vinsten föll mer än väntat

I delårsrapporten för tredje kvartalet i år redovisar Electrolux en vinst före skatt på 1 513 miljoner kronor. Det kan jämföras med vinsten på 3 056 miljoner kronor motsvarande period i fjol.

Vinsten föll därmed något mer än väntat. Analytiker hade i genomsnitt räknat med en vinst före skatt på 1 590 miljoner kronor, enligt marknadsdataföretaget Refinitivs sammanställning.

Omsättningen sjönk till 30,9 miljarder kronor, jämfört med 32 miljarder kronor ett år tidigare. Snittprognosen bland analytiker låg på 30,3 miljarder.

"Begränsningar i leveranskedjan, främst vad gäller tillgången på elektroniska komponenter påverkade produktionsutfallet negativt, som vi förväntade oss", skriver Jonas Samuelson.

Han tillägger att Electrolux räknar med att påverkan på produktionen av problemen uppgick till 10 procent under kvartalet.

"Vi bibehåller våra regionala marknadsutsikter för helåret 2021, även om leveransförhållandena fortfarande är volatila. Vi förväntar oss att den begränsade tillgången på vissa produktkategorier kommer att fortsätta under hela året, med regionala avvikelser, då den underliggande konsumentefterfrågan normaliseras över nivåerna före pandemin", skriver Samuelson.

Fjärde kvartalet tuffare

Han tillägger att det fjärde kvartalet ser tuffare ut än det tredje, när det gäller komponentbrist och leveransproblem och i rapporten flaggar Eletctrolux nu för att externa faktorer i år kommer att kosta bolaget 4,5 miljarder kronor – vilket kan jämföras med en tidigare prognos på 3,0–3,5 miljarder.

Förutom komponentbrist och högre logistikkostnader handlar de externa faktorerna Electrolux just nu brottas med om dyrare råvaror och negativa valutaeffekter för bolaget.

För att möta de högre kostnaderna har Electrolux redan genomfört prishöjningar.

"Vi är också i färd med att tillkännage ytterligare prishöjningar på våra huvudmarknader eftersom vi är fast beslutna att kompensera för den accelererande kostnadsmotvinden även under 2022", skriver Electrolux.

Joakim Goksör/TT

Ekonomi

Spotify växer - podcasts driver annonser

Spotifys grundare Daniel Ek
Foto: Henrik Montgomery/TT
Ekonomi
Ekonomi Musiktjänsten Spotify levererar enligt förväntningarna. Annonsintäkterna, särskilt från podcasts, har ökat kraftigt.
– Intresset från annonsörerna inom det området är stort, konstaterar Spotify-grundaren Daniel Ek.

Spotifys rapport visade en rörelsevinst för tredje kvartalet i rad och antalet användare ökar fortfarande stadigt. De betalande premiumanvändarna är den största kassakon, men annonsintäkterna ökar kraftigt (75 procent på ett år).

Daniel Ek, vd för Spotify, säger att när de började satsa hårt på podcasts för tre år sedan hade de 185 000, vilket "inte var någonting mot de största spelarna".

Nu har de 3,2 miljoner podcasts världen över.

"Största plattformen"

– Vi har blivit den största plattformen för podcastkonsumtion i fler än 60 länder. Vi blev nyligen den största plattformen för podcastlyssnande i USA, säger Daniel Ek på en konferens efter rapporten.

Annonsintäkterna uppgick till motsvarande 3,2 miljarder kronor det tredje kvartalet, att jämföra med 2,7 miljarder kronor kvartalet innan.

Den största inkomstkällan är fortfarande betalande prenumeranter, som drog in motsvarande 22 miljarder kronor av 25 miljarder kronor i totala intäkter.

Fler användare

Det totala antalet användare per månad ökade till 381 miljoner, från 365 miljoner vid utgången av kvartalet före.

Den betalande andelen användare ökade också i antal, från 165 miljoner under andra kvartalet till 172 miljoner vid tredje kvartalets utgång. Det låg i linje med med företagets prognos.

– Allt tyder på att vi kommer fortsätta leverera efter våra förväntningar, säger Daniel Ek.

För tredje kvartalet i rad redovisar Spotify en rörelsevinst. Under tredje kvartalet landade den på drygt 750 miljoner kronor, jämfört med 120 miljoner kronor kvartalet före. Det var i linje med Spotifys förväntningar på en rörelsevinst mellan 0 och 800 miljoner kronor.

Efter rapporten steg Spotifys aktie cirka fem procent under den inledande handeln.

Tea Oscarsson/TT

FAKTA

Fakta: Spotify Q3 i siffror

Spotifys delår i siffror. Inom parentes står siffrorna för kvartalet innan.

Totala intäkter: 2 501 miljoner euro (1 975 miljoner euro)

Intäkter från premiumanvändare: 2 178 miljoner euro (2 506 miljoner euro)

Intäkter från annonser: 323 miljoner euro (275 miljoner euro)

Rörelsevinst: 75 miljoner euro (12 miljoner euro)

Källa: Spotifys delårsrapport

ANNONS

Detta är en sponsrad artikel och inte skriven av tidningens journalister.

Native NSK

Kommer det sociala nätverket Clubhouse att trenda nästa år?

www.unibet.se

När du besöker appbutiken på din mobil och tittar på de många apparna för sociala medier, finns det många appar som du kan välja mellan. Men det verkar som att vissa har en förmåga att skapa nya trender och hamna i rampljuset av olika anledningar.

Det som ligger bakom detta är förändringar i hur människor socialiserar, och uppdateringar i olika gruppers sätt att socialisera. De skiftande trenderna plockas upp av olika sociala medieplattformar som har förändrat och uppdaterat gruppers sätt att interagera med varandra. Ett sådant exempel är appen Clubhouse.

Vad är Clubhouse?

The clubhouse är en social nätverksapp där människor kan chatta i realtid, dela sina berättelser, och använda sin röst för att samarbeta med varandra. Enkelt uttryckt är det en ljudchatt, som endast är öppen för inbjudna.

Personerna som går med i Clubhouse får delta i och lyssna på konversationerna. Målet med Clubhouse är att sammanföra människor och låta dem socialisera med varandra genom att utveckla starka vänskaper och relationer.

På ett sätt bygger den här appens popularitet på en fantastisk användarupplevelse. Vi kan förstå det här bättre när vi pratar om spelplattformar online och hur de har lyckats utifrån precis samma principer.

Clubhouse och casinospel - användarupplevelser

The clubhouse är en social medieapp där användarna kan skapa sina profiler. Du kan enkelt se de personer du följer och de som följer dig, och där finns virtuella chattrum som man vill delta i.

Det som skiljer den från de flesta applikationer är dock att den prioriterar användarupplevelsen och förhöjer designen i enlighet med det. Det här liknar väldigt mycket hur några av de populära spelen inom Live casino online fungerar. Designen är prydlig och enkel att följa, så varje spelare får en chans, och det är enkelt att hantera flikar. Ännu viktigare är att designen ger spelarna en känsla av att spela på ett riktigt casino.

Det här är samma princip som Clubhouse följer. Den frammanar schemalagda livechattar via en algoritm och visar dig den som du kan vara intresserad av att delta i. När du kommit in i chatten, märker du att du inte får prata förrän du “räcker upp handen” och värden godkänner din förfrågan om att delta i ljudchatten. Annars är det endast de talare som är värdar för chatten som får lov att prata. Nu har Clubhouse till och med särskilda rum där folk diskuterar spel, strategier och delar med sig av sina erfarenheter.

Du kan interagera med stjärnorna

När du går med i Clubhouse, får du chansen att vara med i de många konversationer som några kända stjärnor står som värdar för. Inte bara det, du kan också delta i deras konversationer om du vill, utan problem. Hittills verkar det vara en trygg plats där vanliga människor och stjärnor kan interagera med varandra.

Ett växande antal användare

Antalet användare på Clubhouse tycks öka hela tiden, och där finns många influencers, kändisar, entreprenörer och stjärnor, vilket kan visa sig väldigt fördelaktigt, i synnerhet för marknadsförare. Idag ser den ut att ha ungefär 600 000 användare, vilket kan visa sig extremt användbart för att marknadsföra varor och tjänster till en specifik publik.

Huvudbudskap

Med tanke på hur Clubhouse blir känt och växer, kommer det med all säkerhet inom en snar framtid betraktas som ett oundgängligt socialt nätverk inom marknadsföring på sociala medier, i konkurrens med många andra sociala nätverksappar.

Ekonomi

Ostar återkallas – kan innehålla listeria

Livsmedlesverket har beslutat att återkalla samtliga ostar från Lillängens gårdsmejeri efter att prover visat positivt för bakterien Listeria monocytogenes.
Foto: JANERIK HENRIKSSON / TT
Ekonomi
Ekonomi
PREMIUM

Ostar från Lillängens gårdsmejeri i Sunne återkallas efter att ha Livsmedelsverket hittat Listeria monocytogenes i prover.

Återkallandet gäller samtliga ostar oavsett tillverkningsdatum.

Redan prenumerant?
1 kr första månaden
Alla Premiumartiklar för 1 kr första månaden, därefter dras 99 kr per månad. Bindningstiden är aldrig mer än en månad. Säg upp när du vill.
Ingår i Norra Skåne Premium
 • NorraSkåne.se - Alla artiklar på NorraSkåne.se
 • Norra Skåne-kortet - Förmånliga erbjudanden varje månad
 • Nyhetsbrev - Senaste nytt direkt i din meljkorg

Ekonomi

Fortsatt motvind för Boeing

Ett Boeing 777 tillhörandes China Southern Airlines. Arkivbild.
Foto: Dmitrij Lovetskij/AP/TT
Ekonomi
Ekonomi
PREMIUM

Amerikanska flygplanstillverkaren Boeing kämpar i fortsatt motvind och bolaget redovisar en förlust på 109 miljoner dollar för tredje kvartalet, cirka 948 miljoner svenska kronor. Boeing uppger att man i dagsläget tillverkar två plan av modellen 787 per månad och den låga produktionstakten bedöms kvarstå. Just 787-modellen används framförallt på långdistansrutter och den trafiken har inte alls kommit igång efter pandemin.

Redan prenumerant?
1 kr första månaden
Alla Premiumartiklar för 1 kr första månaden, därefter dras 99 kr per månad. Bindningstiden är aldrig mer än en månad. Säg upp när du vill.
Ingår i Norra Skåne Premium
 • NorraSkåne.se - Alla artiklar på NorraSkåne.se
 • Norra Skåne-kortet - Förmånliga erbjudanden varje månad
 • Nyhetsbrev - Senaste nytt direkt i din meljkorg

Ekonomi

Finansutskottet kallar Ingves till utfrågning

Riksbankschef Stefan Ingves. Arkivbild.
Foto: Anders Wiklund/TT
Ekonomi
Ekonomi
PREMIUM

Finansutskottet kallar riksbankschef Stefan Ingves till en utfrågning efter uppgifter om att bankens chefer äger aktier i företag den stöttat under coronakrisen, rapporterar Svenska Dagbladet.

– Frågan har så stor betydelse att vi ska låta alla finansutskottets ledamöter få höra direkt från Riksbanken hur de avser att jobba vidare med de här frågorna och skärpa sina etiska riktlinjer, säger ordförande Åsa Westlund (S) till tidningen.

Redan prenumerant?
1 kr första månaden
Alla Premiumartiklar för 1 kr första månaden, därefter dras 99 kr per månad. Bindningstiden är aldrig mer än en månad. Säg upp när du vill.
Ingår i Norra Skåne Premium
 • NorraSkåne.se - Alla artiklar på NorraSkåne.se
 • Norra Skåne-kortet - Förmånliga erbjudanden varje månad
 • Nyhetsbrev - Senaste nytt direkt i din meljkorg
Förhandsvisning på nästa artikel
NÄSTA ARTIKEL