Annons

Matchvinnaren Isak: "Väldigt starkt av laget"

Först fixade Alexander Isak straffen till 1–0, sedan gjorde han själv 2–0.
Och såg till att Sverige tack vare segern mot Grekland behåller greppet i VM-kvalgruppen.
Publicerad 12 oktober 2021 • Uppdaterad 30 november 2021
Alexander Isak efter sitt 2–0-mål.
Alexander Isak efter sitt 2–0-mål.Foto: Anders Wiklund/TT

– Väldigt starkt av laget att komma ut och göra den andra halvlek som vi gör, säger Isak till C More efter trepoängaren inför en så gott som helt fullsatt nationalarena.

Laget i all ära, det var Alexander Isak som var huvudpersonen den här tisdagskvällen i Solna. Han kapades tydligt – och klantigt – av Konstantinos Mavropanos och såg till att Sverige fick straff efter ungefär en timmes spel. Emil Forsberg satte straffen innan Isak själv spädde på med 2–0, iskallt efter att ha snappat upp en vaken utspark från Robin Olsen.

Annons

Andra halvlek var en välkommen scenförändring efter första 45, då grekerna prickade både ribban och stolpen.

"Under all kritik"

– Fantastiskt! Vi är alla medvetna om, och det såg ni själva, att första halvlek var under all kritik. 0–0 (i paus) var ett drömresultat för oss, säger Isak till C More.

– Vi gick in i omklädningsrummet och snackade ihop oss och bestämde oss för att komma ut och visa våra supportrar att vi är på hemmaplan. Vi började vinna dueller och då kan vi anfalla som vi vill, så får vi en straff och gör 1–0 och så kan jag sätta andra också.

Alexander Isak kom till den här landslagssamlingen med vissa frågetecken kring sig efter att ha varit skadad i Real Sociedad. Men 22-åringen, som gjorde ett drömmål mot Kosovo i lördags, visade på nytt att han är det här fotbollslandslagets starkast lysande stjärna.

– Det har känts bra och jag är glad över att vi har vunnit de här två matcherna, säger han.

Tack vare segern behåller Sverige greppet i kvalgruppen inför avgörandet i november. Georgien och Spanien borta väntar då och fyra poäng på de två matcherna räcker garanterat till gruppseger och spel i VM nästa år. En enda poäng till krävs för att säkra en andraplats som ger playoff.

"Enorm styrka"

Lagkaptenen Victor Nilsson Lindelöf, tillbaka i startelvan efter att ha fått en son i helgen, menar att segern mot Grekland stärker laget lite extra.

– Vi tar med oss tre poäng, vi tar med oss att vi kan vinna även om vi inte presterar på topp. Det ger en enorm styrka till laget. Som i dag, vi spelar inte bra fotboll, men vi gör det tillsammans och det är väldigt positivt, säger han till C More.

Lindelöf riktade också ett tack till fansen på läktarna:

– Det är helt underbart. De gav oss väldigt mycket energi så jag vill också tacka dem för att vi vinner i dag.

TT
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons