Annons

Efter skolattacken – nu väntas åtal för tonåring

Tonårspojken som är misstänkt för mordförsök efter knivattacken mot en lärare i Eslöv i augusti kommer åtalas, enligt åklagare Pernilla Nilsson. Åtalet väntas under fredagen, skriver hon i ett mejl till TT.
Publicerad 14 oktober 2021 • Uppdaterad 30 november 2021
En 15-årig elev på Källebergsskolan kunde gripas omedelbart efter mordförsöket på en av skolans anställda. Arkivbild.
En 15-årig elev på Källebergsskolan kunde gripas omedelbart efter mordförsöket på en av skolans anställda. Arkivbild.Foto: Johan Nilsson/TT

Det var den 19 augusti som en lärare knivhöggs på Källebergsskolan i Eslöv och 15-åringen greps strax därpå. Läraren blev svårt skadad i attacken, men ska sedan en tid tillbaka vara utskriven från sjukhuset.

Pojken misstänks även för grovt olaga hot mot elever och skolanställda samt för grovt hot mot en polis. Åklagaren har tidigare inte velat kommentera huruvida hon tror att avsikten var att ge sig på en specifik lärare eller flera personer.

Annons

Enligt anmälan var pojken maskerad under attacken. Han ska även ha satt i gång skolans brandlarm, men tack vare att en anställd på skolan varnat om dådet stannade flertalet elever kvar och låste in sig i klassrummen.

Tonåringen har förnekat mordförsök, och har hävdat att gärningen begicks under ett psykotiskt tillstånd.

Anna Karolina Eriksson/TT

Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons