GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Skåne nomineras till exportpris

Region Skåne är en av tre svenska regioner som är nominerade till regeringens nyinstiftade pris Årets exportregion.
KRISTIANSTAD • Publicerad 15 oktober 2021 • Uppdaterad tisdag 15:21

Priset delas ut till en region som har gjort särskilt förtjänstfulla insatser för svensk export, samt har ett gott exempel på regional samverkan som bidrar till export och synlighet för Sverige.

Nomineringen har skett av utrikesdepartementet (UD).

– Jag är glad och stolt över nomineringen. Nu uppmärksammas vårt exportfrämjande arbete, som bidrar till att fler skånska små och medelstora företag växer och ökar sin konkurrenskraft – även internationellt. En ökad skånsk export är en viktig del i att stärka Skånes tillväxt säger Anna Jähnke, (M) ordförande i Regionala utvecklingsnämnden, i ett pressmeddelande.

Region Skåne har flera olika sätt att hjälpa små och medelstora företag, exempelvis med Exportcentrum och Business Sweden, Almi Företagspartner Skåne, Exportkreditnämnden, Enterprise Europe Network och Invest in Skåne.

Målet är att hjälpa företag göra affärer med andra länder och lotsa företagen till rätt aktörer.

– Nomineringen visar att Skåne ligger i framkant i arbetet med exportfrågor, säger Ulrika Geeraedts, utvecklingsdirektör i Region Skåne.

Clifford Johansen
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.